Klawiatura - E-mu czy Behringer?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
MX
Re: Klawiatura - E-mu czy Behringer?

Post autor: MX » wtorek 06 lut 2007, 09:44

...Evolution i M-Audio jest za grosze, a w tym przedziale cenowym chyba najsolidniejszy jest Edirol....
Dla mnie M-Audio (axiom) pod palcami pracuje gorzej niż tanie keyboardy Yamahy. Sugerował bym po dotykać M-Audio, albo Edirola. Może akurat podpasuje. Jeśli jednak nie, to czekać na Novation.
Hammond SK1

Awatar użytkownika
Bartos

Post autor: Bartos » wtorek 06 lut 2007, 10:13

EDIROL - szczególnie, że za moment wejdą nowe modele z serii pcr 300/500/800 - aftertouch, więcej kontrolerów... na pewno część użytkowników skusi się aby wymienić swoje klawiaturki edirola na nowsze modele. Zaczynałem od pcr-50, by sprzedać go i kupić pcr-m30 (jeszcze lepsza klawiatura i velocity curves). Teraz zastanawiam się, czy nie przeskoczyć na pcr-300 :)

EMD

Post autor: EMD » wtorek 06 lut 2007, 11:17

Potwierdzam że X-Board to tandeta, ponieważ sam sobie zrobiłem tą przykrość i kupiłem. Chociaż, jak napisał Petey, każdy od czegoś musi zacząć. Jeżeli miałbym szukać plusów to EMU ma przyjemny software do zarządzania ustawieniami.

Dla mnie nullPCR-300 to byłby ideał gdyby jeszcze miał suwaki zmotoryzowane - tak jak w BCF2000 Behringera. Tak by można było sobie pomiksować ...
A może już ktoś coś takiego produkuje a ja o tym nie wiem?

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 06 lut 2007, 11:27

Mi się spodobał Korg K25 ze względu na prostotę i brak zbędnych opcji. Nie wiem jak z jego wykonaniem, ale wg mnie to ciekawa propozycja
drummer

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 06 lut 2007, 11:48

...A może już ktoś coś takiego produkuje a ja o tym nie wiem?...

www.cme-pro.com/products-list/product-vx.html
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

EMD

Post autor: EMD » wtorek 06 lut 2007, 13:34

http://www.cme-pro.com/products-list/product-vx.html

Dzięki, lekko się napaliłem!!! Toż to prawie ideał -> jeszcze tylko S/PDIF i moge wyrzucić trzy graty z biurka. (chyba, że znowu coś znajdziesz...)

Czy testowałeś to? Sprawdziłem kilka większych europejskich sklepów internetowych i znalazłem tylko w jednym na zamówienie. Wygląda na to że nowe - zwłaszcza, że na stronie CME nie mogę znaleźć manuala.

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » wtorek 06 lut 2007, 15:18

Edirol albo starsze Rolandy z serii A
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 06 lut 2007, 15:40

mam emu xboard 49 i nienazrekam. Dobzre mi sie na nim gra, generelnia kwestia przyzwyczajenia, wiadomo to zupełnei co innego niz klawisze rolanda novationa czy cus. le grac sie na tym da, zrsezta nei od dzis wiadomo ams złep na karku zagarsz na wszystkim. ja staruje pzredewszystkim minimoogiem i nei narzekam. Co do emu jeszce ich dużą wadą jest neistty koło mod, sporo grywam i sporo uzywam mod koła, i jus jest do wymiany. Troche za szybko jak dla mnie, ale pzoatym do wszystkeigo innego idzie sie przyzwyczaic.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 06 lut 2007, 19:06

...ale pzoatym do wszystkeigo innego idzie sie przyzwyczaic....

Xboard ma coś, co wręcz powala z nóg .
Niech ktoś o grubszych paluchach spróbuje osiągnąć maximum wychylenia Pitch Bendera. Aż się wierzyć nie chce, że wciąż pisze na tym produkcie E-mu
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

diesrecords

Post autor: diesrecords » wtorek 06 lut 2007, 20:39

Witam,
Panowie potrzebuje w takim razie solidnego odpowiednika emu x-board 61 co polecacie? Za e-mu przemawia jeszcze dodawane oprogramowanie...

ODPOWIEDZ