Note Lenght

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
winnicki
Re: Note Lenght

Post autor: winnicki » wtorek 30 sty 2007, 21:59

...aha czyli w inny sposob to raczej sie tego nie zrobi bez pedala?? bo mi sie wydaje ze kiedys sie spotkalem z taka funkcja we frucie:)...
jesli wiesz, ze bedziesz gral np.: tylko trojdzwiekami to ustaw polifonie na 3 po prostu. Niektore pluginy maja chyba mozliwosc wymuszenia, aby np.: nowsze dzwieki 'ubijaly' starsze.

aros

Re: Note Lenght

Post autor: aros » środa 31 sty 2007, 11:28

...Mam Pytanko dotyczace pewnej funkcji.
Wyglada ona tak: naciskam klawisze na klawiaturze midi ,nacisk trwa np 1 sekunde poczym puszczem je, i teraz nie wiem jak zrobic tak ,ze gdy puszczam ona nadal graja tak jakby bylu wcisniete. chodzi o to ze jak gram to przez ten czas gdy one 'same graja' mam czas na przygotowanie sie do nastepnego akordu.
aha jeszcze jedno najlepiej jakby tez nuty z pierwszego akordu urywaly sie z chwila gdzy naciskam nastepny akord > za pomoc dziekuje:)

jezeli ktos nie wie doklanide o co mi chodzi to
mozna to zobaczyc na tym filmiku w momencie 5:12
http://www.youtube.com/watch?v=V7hzQW-0uC8

...
Użyj kontrolera CC64 - czyli Hold (zastępuje pedał nożny), lub przedłuż nuty po wgraniu. Najlepiej robić to w Piano Rollu.
Pozdro.

ODPOWIEDZ