.........Z tego co wiem, mozma SM 58 nagrywac wokal(na plycie MYSLOVIC wlasnie wokal zostal nagrany tym mikrofonem)
Chyba tylko Polacy mają takie pomysły.
Nie tylko. Niejaki Jon Bon Jovi równie nagrywa w ten sposób....
Problem z wokalistami jest taki, że warunki studyjne - pojemnik, filtr, konieczność utrzymywania odlegosci itd, zupełnie inne niż na scenie czy próbie, powodują że wokalista źle się czuje i feeling nagrania jest słabszy.
Jak jeszcze mi ktoś będzie marudził, spróbuje go nagrać przez dobry dynamik trzymany w łapce...
Shure Sm58 vs MXL770 - nagrywanie wokalu
Buduję studio home recording
Re: Shure Sm58 vs MXL770 - nagrywanie wokalu
......Z tego co wiem, mozma SM 58 nagrywac wokal(na plycie MYSLOVIC wlasnie wokal zostal nagrany tym mikrofonem)
Chyba tylko Polacy mają takie pomysły.Teraz Polska!
Ludzie, nie mieszajcie sceny ze studiem.To jak poligon i labolatorium....
kolego na lamach EiS ( nie pamietam nr.) Realizator ktory wspolpracuje z nimi pisal ze wlasnie na tym sm 58 nagrali wokale bo im najlepiej brzmial woklista na tym mikrofonie!!!!!
Chyba tylko Polacy mają takie pomysły.Teraz Polska!
Ludzie, nie mieszajcie sceny ze studiem.To jak poligon i labolatorium....
kolego na lamach EiS ( nie pamietam nr.) Realizator ktory wspolpracuje z nimi pisal ze wlasnie na tym sm 58 nagrali wokale bo im najlepiej brzmial woklista na tym mikrofonie!!!!!
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
............Z tego co wiem, mozma SM 58 nagrywac wokal(na plycie MYSLOVIC wlasnie wokal zostal nagrany tym mikrofonem)
Problem z wokalistami jest taki, że warunki studyjne - pojemnik, filtr, konieczność utrzymywania odlegosci itd, zupełnie inne niż na scenie czy próbie, powodują że wokalista źle się czuje i feeling nagrania jest słabszy.
Jak jeszcze mi ktoś będzie marudził, spróbuje go nagrać przez dobry dynamik trzymany w łapce......
dobry pomysl
!
W studiu Gdanskiego radia Rudi Schubert nagral swoj glos na sm 58 siedzac w rezyserce ,trzymajac majka i bylo oki
pozdrawiam
Jak jeszcze mi ktoś będzie marudził, spróbuje go nagrać przez dobry dynamik trzymany w łapce......
dobry pomysl

W studiu Gdanskiego radia Rudi Schubert nagral swoj glos na sm 58 siedzac w rezyserce ,trzymajac majka i bylo oki

pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
Na pewno pojemnościówka złapie ci więcej szczegółów więc jeśli tego potrzebujesz to wybierz MXL. Ja osobiście nagrywam na dynamiku(superlux) + preamp i jakość nie jest aż taka zła. Przemyśl i wybierz
pozdro
pozdro