Darmowe programy dla studia
...ja bym nie ucinal tematu tak szybko, przyda sie strona po polsku bo nie wszyscy znaja jezyki obce. Mozna tez dodac tpisy i tricki do danych pluginów, ciekawe prestety do synth, skroty - czy juz wlasne forumowiczow np. loopy, odpowiedzi impulsowe do reverbów etc.
Pytaniem jest czy jest tam tyle miejsca...
------------------------------------------------------------------
Mam taki cichy plan, ale o tym później.
...aha - moze byloby to tez miejscem gdzie mogliby sie prezentowac polscy programisci piszacy wtyczki......
Ta strona kiedyś istniała pod innym adresem i o trochę szerszej tematyce. Był dział Made in Poland, ale niewiele osób to interesowało. Jak będą chętni to się dział przywróci.
Pytaniem jest czy jest tam tyle miejsca...
Mam taki cichy plan, ale o tym później.
...aha - moze byloby to tez miejscem gdzie mogliby sie prezentowac polscy programisci piszacy wtyczki......
Ta strona kiedyś istniała pod innym adresem i o trochę szerszej tematyce. Był dział Made in Poland, ale niewiele osób to interesowało. Jak będą chętni to się dział przywróci.
drummer
Re: Darmowe programy dla studia
ok, nie wiedzialem gdzie na stronce mam sie wypowiedziec wiec wypowiem sie tu :)
Cala seria Kjaerhusa classic zasługuje na zainteresowanie. skrót do jednego z tych efektów tu:
http://www.kvraudio.com/get/648.html BBCode u2 Start -->Kjaerhus Classic Chorus
Cala seria Kjaerhusa classic zasługuje na zainteresowanie. skrót do jednego z tych efektów tu:
http://www.kvraudio.com/get/648.html BBCode u2 Start -->Kjaerhus Classic Chorus
http://www.superstereo.pl
Przeczytaj jeszcze raz wszystko od początku. Powtarzam: Strona ma być tylko zbiorem programów użytecznych, najlepszych, a nie jak jest wszędzie - wszystkich jakie tylko isnieją....
ja przeczytalem watek dokladnie, a czy Ty spojrzales na zawartosc podanego przeze mnie przykladu?
wlasnie na tej stronie znajduja sie raczej te ciekawsze propozycje softu, a tym podobnych stronek jest calkiem sporo
nie mniej jednak nie jestem przeciwnikiem tego typu inicjatywy.. po prostu uwazam, ze takie zbiory juz sa i trzeba by bylo zaprezentowac na takim serwisie cos wiecej, niz dostepne jest gdzie indziej, bo inaczej bedzie to zbedny klon
ja przeczytalem watek dokladnie, a czy Ty spojrzales na zawartosc podanego przeze mnie przykladu?
wlasnie na tej stronie znajduja sie raczej te ciekawsze propozycje softu, a tym podobnych stronek jest calkiem sporo
nie mniej jednak nie jestem przeciwnikiem tego typu inicjatywy.. po prostu uwazam, ze takie zbiory juz sa i trzeba by bylo zaprezentowac na takim serwisie cos wiecej, niz dostepne jest gdzie indziej, bo inaczej bedzie to zbedny klon
the Sun Personality
...ok, nie wiedzialem gdzie na stronce mam sie wypowiedziec wiec wypowiem sie tu :)
Na stronie nie będzie forum ani księgi. Obok obrazka programu jest likn "Opisz program". Chcę pozbierać wypowiedzi dot tego co jest, a nie tego czego brakuje na strone.
Na stronie nie będzie forum ani księgi. Obok obrazka programu jest likn "Opisz program". Chcę pozbierać wypowiedzi dot tego co jest, a nie tego czego brakuje na strone.
drummer
A na freewarestudio chcę pozbierać nie wszystkie ciekawe, a kilka najciekawszych. Nie więcej jak 5 efektów czy instrumentów do wyboru na kategorię. Strona ma przede wszystkim pokazywać że można zbudować całe studio niezawieszające się, przyzwoicie brzmiące i proste w obsłudze bez żadnych nakładów finansowych. W twoim przykładzie jest za dużo softu. Również znajduje się tam małoprzydatna tandeta.
A na freewarestudio chcę pozbierać nie wszystkie ciekawe, a kilka najciekawszych. Nie więcej jak 5 efektów czy instrumentów do wyboru na kategorię. Strona ma przede wszystkim pokazywać że można zbudować całe studio niezawieszające się, przyzwoicie brzmiące i proste w obsłudze bez żadnych nakładów finansowych. W twoim przykładzie jest za dużo softu. Również znajduje się tam małoprzydatna tandeta.
drummer
...po prostu uwazam, ze takie zbiory juz sa i trzeba by bylo zaprezentowac na takim serwisie cos wiecej, niz dostepne jest gdzie indziej, bo inaczej bedzie to zbedny klon
...
Jeśli takiej strony nie ma w polskim języku- to już jesteś w błędzie- bo warto.
Drażni mnie to ciągłe, jakże płytkie: "e tam, nie da się (już jest)".
Internet (ten prawdziwy) polega na tym, że różni ludzie dzielą się wiedzą którą posiadają, nie można zatem ciągle konsumować tego co podają inni, ale i od siebie trzeba też czasem trochę dać- wtedy sprawa idzie do przodu.
Każdy z założycieli i prowadzących ma inną wizję na taką stronę- nie ma obawy powtórzeń...
Z czasem zostaną ci najlepsi i najbardziej pracowici, ale zawsze można prowadzić serwis dla garstki znajomych.
A z innej beczki: według takiego podejścia: po cholerę Interia, wirtualna Polska, Onet i 10 jeszcze innych???
...
Jeśli takiej strony nie ma w polskim języku- to już jesteś w błędzie- bo warto.
Drażni mnie to ciągłe, jakże płytkie: "e tam, nie da się (już jest)".
Internet (ten prawdziwy) polega na tym, że różni ludzie dzielą się wiedzą którą posiadają, nie można zatem ciągle konsumować tego co podają inni, ale i od siebie trzeba też czasem trochę dać- wtedy sprawa idzie do przodu.
Każdy z założycieli i prowadzących ma inną wizję na taką stronę- nie ma obawy powtórzeń...
Z czasem zostaną ci najlepsi i najbardziej pracowici, ale zawsze można prowadzić serwis dla garstki znajomych.
A z innej beczki: według takiego podejścia: po cholerę Interia, wirtualna Polska, Onet i 10 jeszcze innych???
Bardzo dobrze że będzie taka strona po polsku!!!!Cały czas pracuję na instrumentach hardware i czasem myślę o vst,w gąszczu tego wszystkiego cięzko naprawdę coś wartościowego odnależć........życzę powodzenia:)
pozdrawiam
pozdrawiam
Chwila przerwy, na jutro planuję equalizery, których dzisiaj nie udało mi się skończyć. Niestety przez jutrzejszą prace muszę iść już grzecznie spać.
W miejscach gdzie nie pojawia się link 'opisz program' (analysery) opiszę je sam. W pozostałych wciąż proszę o jakąś notkę.
pozdrawiam
W miejscach gdzie nie pojawia się link 'opisz program' (analysery) opiszę je sam. W pozostałych wciąż proszę o jakąś notkę.
pozdrawiam
drummer
A ja od pewnego czasu interesuję się softem na linuksa.Niestety smuci fakt, że żaden komercyjny producent oprogramowania nie zrobił jeszcze nic na tę platformę.System operacyjny jest bardzo dobry, ale softu profesjonalnego nie ma, a sama konfiguracja audio dosyć skomplikowana. A może jestem w błędzie?
Sorry za chwilową zmianę tematu.
Sorry za chwilową zmianę tematu.
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.
...A ja od pewnego czasu interesuję się softem na linuksa.Niestety smuci fakt, że żaden komercyjny producent oprogramowania nie zrobił jeszcze nic na tę platformę..........
To moze czas zainteresować sie czyms niekomercyjnym? Mysle ze znalazloby sie pare ciekawych programow...
To moze czas zainteresować sie czyms niekomercyjnym? Mysle ze znalazloby sie pare ciekawych programow...