Wieża jako odsłuch - problem z presetami

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Petey
Re: Wieża jako odsłuch - problem z presetami

Post autor: Petey » sobota 19 sie 2006, 21:19

......Dlaczego jak zapisuje mix w WAVE LAB'ie...
...Mimo wszystko. Save As nie zapisuje zmian...
...Chce jeszcze dodać...
MB ma całkowitą rację odnośnie instrukcji...
Przewertowałem instrukcje. Może nie zrozumiałem wszystkiego bo nie znam na tyle angielskiego aby zrozumieć ale nie doszperałem sie wątku w którym byłby zawarty mój problem... wiec prosze o pomoc dalej...

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » sobota 19 sie 2006, 22:10

Przewertowałem instrukcje. Może nie zrozumiałem wszystkiego bo nie znam na tyle angielskiego aby zrozumieć ale nie doszperałem sie wątku w którym byłby zawarty mój problem... wiec prosze o pomoc dalej......
oj, sciemniasz, i to zdrowo

skoro nie potrafisz opanować elementarnych zasad posługiwania się programem, które są wyłożone w instrukcji jak krowie na rowie, to natychmiast sprzedaj Wavelaba i Wavesy i przesiądź się na jeden z darmowych programów, które przy okazji są prostsze w obsłudze. A za uzyskane pieniądze kupisz sobie monitory odsłuchowe wysokiej klasy, i tym sposobem równocześnie rozwiążesz oba problemy.

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » sobota 19 sie 2006, 22:49

...Przewertowałem instrukcje. Może nie zrozumiałem wszystkiego bo nie znam na tyle angielskiego aby zrozumieć ale nie doszperałem sie wątku w którym byłby zawarty mój problem... wiec prosze o pomoc dalej......

skoro nie potrafisz opanować elementarnych zasad posługiwania się programem, które są wyłożone w instrukcji jak krowie na rowie, to natychmiast sprzedaj Wavelaba i Wavesy i przesiądź się na jeden z darmowych programów, które przy okazji są prostsze w obsłudze. A za uzyskane pieniądze kupisz sobie monitory odsłuchowe wysokiej klasy, i tym sposobem równocześnie rozwiążesz oba problemy....
Waves nigdy nie sprzedam...są świetne. Ale co do instrukcji. Dobra MB zaczynam czytać od nowa tylko prosze nie mów ze sciemniam bo tak nie jest. Zresztą nie należe do tych co ściemniają po to zeby znaleźć krótszą drogę do rozwiązania

pozdrawiam

i

dziekuje za odpowiedzi

Awatar użytkownika
Anonim1989

Post autor: Anonim1989 » sobota 19 sie 2006, 23:43

skoro nie potrafisz opanować elementarnych zasad posługiwania się programem, które są wyłożone w instrukcji jak krowie na rowie, to natychmiast sprzedaj Wavelaba i Wavesy i przesiądź się na jeden z darmowych programów, które przy okazji są prostsze w obsłudze. A za uzyskane pieniądze kupisz sobie monitory odsłuchowe wysokiej klasy, i tym sposobem równocześnie rozwiążesz oba problemy....
Kwestia tylko czy mamy do czynienia z legalnym oprogramowaniem
http://www.youtube.com/RapFilozof
https://www.facebook.com/RapFilozof

Awatar użytkownika
Anonim1989

Post autor: Anonim1989 » niedziela 20 sie 2006, 01:08

Kwestia tylko czy mamy do czynienia z legalnym oprogramowaniem ...
A tobie co do tego?...
Wiesz biometr nie ten
[addsig]
http://www.youtube.com/RapFilozof
https://www.facebook.com/RapFilozof

pawelq

Post autor: pawelq » niedziela 20 sie 2006, 01:15

Mam 2 przyciski które wpływają na dźwiek. 1 to MDSS(multi dynamic sound system) to mam włączone a drugi to EQ patt. i jak go kolejno przyciskam to mam POP CLASSIC FLAT ROCK. CLASSIC jest najbardziej z nich neutralny. Z tego co widze to raczej nie da się wyłączyć...

MB oczywiście ma rację, że taka wieża nie nadaje się zupełnie do pracy, ale z braku laku ja bym wyłączył MDSS (podobnie jak CMSS w kompie jeśli nie daj boże masz soundblaera) i włączył flat.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » niedziela 20 sie 2006, 09:12

A po 15 , jesli nie wiesz co ci buczy i dlaczego, wspomóż sie jakimis nagraniami jako punkt odniesienia. Tak da sie bardzo duzo poprawic. Ale oczyeiscie i tak bez odsluchów daleko nie zajdziesz.

atlantic

Post autor: atlantic » niedziela 20 sie 2006, 15:26

...1. "Wieża" nie jest prawidłowym urządzeniem do odsłuchu, a już szczególnie TAKA "wieża" nie nadaje się do pracy z dźwiekiem, i kropka.

osobiście używam takiego wzmacniacza od wieży Yamaha AX396 , oczywiście liniowo bez żadnych dodatków i nie widzę w tym nic złego jak na domowe amatorskie studio - kwestia osłuchania i wyczucia które można zdobyć porównując swoje produkcje z orginałami okreslonego gatunku (no chyba że posiadasz jakiś zestaw typu Diora lub świecącego Technicsa - tu może być już trochę gorzej)

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 20 sie 2006, 15:44

Przewertowałem instrukcje. Może nie zrozumiałem wszystkiego bo nie znam na tyle angielskiego aby zrozumieć ale nie doszperałem sie wątku w którym byłby zawarty mój problem... wiec prosze o pomoc dalej......
Oj znajdziesz rozwiązanie swojego problemu w instrukcji - będzie w opisie okien programu :] zapewniam :]
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » niedziela 20 sie 2006, 17:08

osobiście używam takiego wzmacniacza od wieży Yamaha AX396 , oczywiście liniowo bez żadnych dodatków i nie widzę w tym nic złego jak na domowe amatorskie studio - kwestia osłuchania i wyczucia które można zdobyć porównując swoje produkcje z orginałami okreslonego gatunku (no chyba że posiadasz jakiś zestaw typu Diora lub świecącego Technicsa - tu może być już trochę gorzej)...
Tez pracowałem na czyms takim w czasach kiedy nawet Behringer wydawał sie drogi . Fakty są jednak takie że mimo iż nauczysz sie sprzetu na ktorym pracujesz, nie przeskoczysz pewnego pułapu, poniewaz sprzet bedzie ciebie ograniczał. Nie bedziesz wstanie wysłyszec pewnych rzeczy i koniec. W koncu bedziesz musiał zakupic sprzęt ktory otworzy przed tobą rzeczy o ktorych nawet pojecia teraz nie masz. Cała oczywiscie sprawa sie zamyka kiedy jednoznacznie okreslasz że chcesz bawić w amatorskie domowe studio.

ODPOWIEDZ