FL Studio + klawiaturka = workstation?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Respectus
Re: FL Studio + klawiaturka = workstation?

Post autor: Respectus » środa 31 maja 2006, 18:57

dopiero zaczynam, mysle, ze jezeli posiedze w tym dluzej, a podany przeze mnie i przez muzykow z poprzednich postow przestanie mi wystarczac, wtedy zainwestuje w swoja gre wiecej. nie ma sensu lapac sie gor, skoro jeszcze nawet nie probowalem niczego ulozyc.

...

Na slabszym kompie bedziesz miec taką latencję i takie dropienie ze szybko odechce ci sie grania

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » środa 31 maja 2006, 19:10

Na slabszym kompie bedziesz miec taką latencję i takie dropienie ze szybko odechce ci sie grania...

Oczywiscie mowie tu o workstation bo do zwykłego pintolenia wystarczy

Awatar użytkownika
Mikael
Kontakt:

Post autor: Mikael » środa 31 maja 2006, 20:37

Oczywiscie mowie tu o workstation bo do zwykłego pintolenia wystarczy ...

Rozumiem..

wobec tego, bardzo dziekuje za uwage ;)

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » czwartek 01 cze 2006, 16:16

www.asio4all.com to jest link do strony skad mozna go pobrac. Ten sterownik bardzo mocno przyspiesza prace programow audio. A tak apropo ja mam p4 2,4giga, 512DDR. dysk 120 giga, i nic kopletnie sie nie tnie, latencja jest praktycznie niezauwazalna po tym jak zainstalowalem asio 4 all. wczesniej jak a4a nie mialem troche sie cielo.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Awatar użytkownika
Mikael
Kontakt:

Post autor: Mikael » czwartek 01 cze 2006, 17:32

...http://www.asio4all.com to jest link do strony skad mozna go pobrac. Ten sterownik bardzo mocno przyspiesza prace programow audio. A tak apropo ja mam p4 2,4giga, 512DDR. dysk 120 giga, i nic kopletnie sie nie tnie, latencja jest praktycznie niezauwazalna po tym jak zainstalowalem asio 4 all. wczesniej jak a4a nie mialem troche sie cielo. ...

juz mam w systemiku, ogromnie dziekuje ;)

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » sobota 03 cze 2006, 10:44

juz moze nabyles ta klawiature sterujaca?? a jak nie to nad jaka sie zastanawiasz
bo sam mam zamiar kupic i nie wiem zabardzo co jest godne uwagi bo nie mialem stycznosci ze sprzetem tego typu. uwage przyciagaja Edirole, ciekawie jak jest z wykonaniem i zywotnoscia.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 03 cze 2006, 17:41

nie kupuj celerona ani grzalki(p4) tylko amd...duzo taniej i wydajniej
w dodatku za rok spokojnie robudujesz to o duzo wydajniejszy proc czego przy intelu juz mozesz nie zrobic tak tanio.....

kup sobie karte emu0404 albo esi julie.....

i kup syntezator z kilkoma kontrolerami(wlasnie jakies cs2x).....styknie w zupelnosci a warto miec cos co gra analogowo bo te cale vsti wcale tak fajnie nie brzmia......

ODPOWIEDZ