...a chocby takie jak dodanie EQ, dowolnych efektow, kompresji, wszystko to co mozesz zrobic z audio a co nie zawsze daje sie zrobic z midi, przynajmniej nie w domu dla kompletengo amatora takiego jak ja. jeszcze jakies pytania ? :)
pozdrawiam
...
raczej kazdy instrument vst stwarza sobie w mixerze wyjscie audio w którym mozesz dodawac te wszystkie efekty o których piszesz
Jak dodać efekt w Cubase
Re: Jak dodać efekt w Cubase
......a chocby takie jak dodanie EQ, dowolnych efektow, kompresji, wszystko to co mozesz zrobic z audio a co nie zawsze daje sie zrobic z midi, przynajmniej nie w domu dla kompletengo amatora takiego jak ja. jeszcze jakies pytania ? :)
pozdrawiam
...
raczej kazdy instrument vst stwarza sobie w mixerze wyjscie audio w którym mozesz dodawac te wszystkie efekty o których piszesz...
Zresztą w Halionie mozna kazdy bęben wysłac na inny kanał i tez macie wszystko osobno i w MIDI.
pozdrawiam
...
raczej kazdy instrument vst stwarza sobie w mixerze wyjscie audio w którym mozesz dodawac te wszystkie efekty o których piszesz...
Zresztą w Halionie mozna kazdy bęben wysłac na inny kanał i tez macie wszystko osobno i w MIDI.
-
...a chocby takie jak dodanie EQ, dowolnych efektow, kompresji, wszystko to co mozesz zrobic z audio a co nie zawsze daje sie zrobic z midi, przynajmniej nie w domu dla kompletengo amatora takiego jak ja. jeszcze jakies pytania ? :)
pozdrawiam
...
kilka postow wyzej napisalem dokladnie jak mozesz zrobic ze sciezka midi dokladnie to co chcialbys zrobic ze sciezka audio.
sens zgrywania midi do audio widze w przypadku kiedy dajesz swoj numer jakiejs innej osobie do miksu i wtedy wymagane jest dostarczenie sladow wav bez zapietych efektow. drugim racjonalnym powodem jest odciazenie procesora ktory juz nie wyrabia przez instrumenty vst.
pozdrawiam
...
kilka postow wyzej napisalem dokladnie jak mozesz zrobic ze sciezka midi dokladnie to co chcialbys zrobic ze sciezka audio.
sens zgrywania midi do audio widze w przypadku kiedy dajesz swoj numer jakiejs innej osobie do miksu i wtedy wymagane jest dostarczenie sladow wav bez zapietych efektow. drugim racjonalnym powodem jest odciazenie procesora ktory juz nie wyrabia przez instrumenty vst.
Pisales,ze mozna oddzielic w Halionie kazdy instrument.Ja mam tak,ze na 1 sciezce mam raid i stope, a chce miec kazdy instrument na osobnej.Jak to zrobic?
tak panowie ale zapominacie o jednej drobnostce czyli synchronizacji midi czy jak to sie tam nazywa, macie wypasione karty audio to sie mozecie bawic do woli ale na zwyklych sb live czy audigy midi potrafi sie tak pieknie rozjechac ze az glowa boli, tak wiec zrzucenie wszystkigo na audio naprawde pomaga, przynajmniej mi :)