Problem z podłączeniem słuchawek

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
lunatyk
Re: Problem z podłączeniem słuchawek

Post autor: lunatyk » sobota 18 mar 2006, 15:57

...to mze lepiej dac alt3-4 do wejscia karty - bedziesz mogl wybrac co ma sie nagrywac a monitory podlacz spokojnie pod control room albo main out ktore sa symetrzyczne

z tego co sie orientuje wybranie wysylki na submixa powoduje odciecie tego sygnalu z glownego miksu??odlsuch tego sladu puscisz z karty do miksera i powinno byc ok

bo jakbys chcial nagrywac z mainout to albo bedziesz musial mutowac sygnal wchodzacy z komputera(brak odsluchu) albo porobia sie sprzezenia...

Masz racje, że nagrywając z mainouts będę musiał mutować sygnał wychodzący z kompa, ale ten mutowany sygnał idzie prosto na wyjścia alt 3-4, pod które podłączyłbym monitory... tak więc odsłuch by był.

nie orientujesz się może czy mógłbym podpiąć monitory pod niesymetryczne wyjście miksera używając symetrycznych kabli???

niestety troszkę się pośpieszyłem z zakupem kabli (myślałem, że podłączę monitory bezpośrednio do karty), a nie chciałbym kupować następnych...

wejścia w monitorach są symetryczne...

pozdr.
Muzyk-amator, początkujący realizator ;-)

marceli-szpak

Post autor: marceli-szpak » sobota 18 mar 2006, 18:08

najlepiej poprostu podlacz i sprawdz czy gra. w niektorych urzadzeniach bedzie gralo w innych nie. nie ma natoniast zeby zrobic z symetrycznych kabli kable niesymetryczne wystarczy zlutowac odpowiednio kabel do wtyczki. dokladny opis jak to zrobic znajdziesz na http://www.e-muzyk.pl/muzyk/servlet/Index?nav=113

marceli-szpak

Post autor: marceli-szpak » sobota 18 mar 2006, 18:10

mialo byc "nie ma natomiast problemu"

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 18 mar 2006, 23:11

bedzie gralo bez najmniejszych klopotow.....

z tymze wyjscia niesymetryczne maja nizszy poziom

Awatar użytkownika
lunatyk

Post autor: lunatyk » niedziela 19 mar 2006, 09:22

...bedzie gralo bez najmniejszych klopotow.....

z tymze wyjscia niesymetryczne maja nizszy poziom...

Wiem, że wyjścia niesymetryczne mają niższy poziom. Chodziło mi o to, czy nie narobie jakichś sprzężeń łącząc niesymetryczne wyjście z symetrycznym wejściem.

Dzięki za pomoc!

pozdr.
Muzyk-amator, początkujący realizator ;-)

ODPOWIEDZ