Proste programy do remiksów

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Pewu
Re: Proste programy do remiksów

Post autor: Pewu » poniedziałek 09 sty 2006, 20:04

... jest do robienia remiksów...

Jeśli już, to do tego można go ew. zastosować.

Uściślaj swe wypowiedzi bo znowu jakoweś gringo weźmie to za pewnik i będzie afera na kolejne 20(?) bzdurnych postów.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » poniedziałek 09 sty 2006, 21:29

...... jest do robienia remiksów...

Jeśli już, to do tego można go ew. zastosować.

Uściślaj swe wypowiedzi bo znowu jakoweś gringo weźmie to za pewnik i będzie afera na kolejne 20(?) bzdurnych postów....

To było tak pół żartem pół serio. Nie chce żeby wywołało jakiekolwiek wzburzenie hehe. tzn napewno nie było to moim zamiarem. Właściwie stwierdzasz że chodzi o zastosowanie czy zastosowanie ewentualne i mi o to właśnie chodziło

Awatar użytkownika
zgred

Post autor: zgred » wtorek 10 sty 2006, 16:48

taaaaa wczoraj palnąłem małą gafę ,ale dziś powiem coś sensownego . Jest opcja w Cubase sx (time strech ) można się tym pobawić , jest nawet " dopasuj do lokatorów" i wdtedy wszystko ładnie pasuje lecz pozostaję w zgodzie z DJOZDem, nad remiksem ciężka praca niestety
mam 28 lat i zamiłowanie do syntezatorów i komputerów, narazie to zabawa ale mam nadzieję że to sie kiedyś zmieni

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » wtorek 10 sty 2006, 20:58

...taaaaa wczoraj palnąłem małą gafę ,ale dziś powiem coś sensownego .

No nie wiem. Myslisz, ze goscia bedzie ot tak po prostu stac na SX-a ?

Hubi

Awatar użytkownika
lIsI
Kontakt:

Post autor: lIsI » środa 11 sty 2006, 09:43

... jesli zaczynasz sie bawic to tylko i wylacznie ACID !! naprawde, ten program da sie poznac nie wiem, we dwa dni, mozna w nim ciac, kleic przenosic a wszystko zostanie automatycznie dopasowane do bitu (nelezy jednak pamietac o tym, ze loop musi byc DOBRZE ZROBIONY !!) - imho: z tego co sie orientuje mechanizm time skraczingu zostal wlasnie zapozyczony do Cubase SX 3 z Acida (znaczy napisali swoj wlasny engine ale na pomysle chlopakow z Sonic Foundry a teraz Sony) ... nie mniej, gdy juz opanujesz podstawy ciecia i klejenia to mozesz w Acidzie rowniez zaczac dorzucac swoje dzwieki i melodyjki poprzez wykorzystanie instrumentow VSTi. Moze nie jest to kombajn w tym zakresie jak inne programy, ale wygenerowac dzwiek da sie z powodzeniem (istnieja tylko problemy z automatyka niektorych trakow, ale to raczej nie bedzie Ci potrzebne przez najblizsze pol roku :) ... jak juz to opanujesz to w pewnym momencie dojdziesz do wniosku takiego - TO JUZ MI NIE STARCZA ... i wtedy zostaje sie przesiasc na Cubase albo Abletona, w zaleznosci w ktora strone pojdziesz ...

tak mniej wiecej wygladalo moje wejscie do swiata kreacji jakies 3 lata temu :] pozdrawiam i zycze powodzenia :D
.: koorba rec. :.: incentive delight :.

ODPOWIEDZ