Pro Tools

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Jassio
Re: Pro Tools

Post autor: Jassio » piątek 25 lis 2005, 16:15

na stronie producenta można zapoznać się z "wglądem w produkt", ale to NIGDY nie jest informacja obiektywna.

Suchych faktów nawet producent nie zmieni. Szukasz faktów a nie opini na stronie producenta.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

Public

Post autor: Public » piątek 25 lis 2005, 18:59

Dobra nie bede cytowac

Dzieki za wasze opinie :)

Chodzi mi o komponowanie muzyki, ale bez zadnych zabawek typu FL- gdzie mozesz wszysto zrobic i masz kazdy instrument. Mam instrumenty tylko dobry program do wklejanai (ze tak powiem), sampli i ich ukladania. Mam Magix Music Maker, ktory dostalem kiedys, ale nie moglem kupic lepszego ze wzgledu na brak pieniedzy. Teraz szaleje "funtami" wiec pytam się jak, co i czy sie oplaca.

Gdzie można zamówić Pro Toolsa z kartą? I za ile taka przyjemnosc trzeba zaplacic?

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » piątek 25 lis 2005, 19:21

...Dobra nie bede cytowac

Chodzi mi o komponowanie muzyki, ale bez zadnych zabawek typu FL- gdzie mozesz wszysto zrobic i masz kazdy instrument. Mam instrumenty tylko dobry program do wklejanai (ze tak powiem), sampli i ich ukladania. Mam Magix Music Maker, ktory dostalem kiedys, ale nie moglem kupic lepszego ze wzgledu na brak pieniedzy. Teraz szaleje "funtami" wiec pytam się jak, co i czy sie oplaca.

Gdzie można zamówić Pro Toolsa z kartą? I za ile taka przyjemnosc trzeba zaplacic?

...

Jesli chcesz robic muze przy pomocy wirtualnych instrumentow w komputerze to absolutnie nie kupuj Pro Toolsa. Protools to raczej wirtualny "wielosciezkowy magnetofon" do nagran zywych instrumentow w studio.Jak juz ktos wspomnial, zainteresuj sie albo Cubase'em (www.steinberg.net) albo Sonarem (www.cakewalk.com).

Public

Post autor: Public » piątek 25 lis 2005, 19:37

......Dobra nie bede cytowac

...

Jesli chcesz robic muze przy pomocy wirtualnych instrumentow w komputerze to absolutnie nie kupuj Pro Toolsa. Protools to raczej wirtualny "wielosciezkowy magnetofon" do nagran zywych instrumentow w studio.Jak juz ktos wspomnial, zainteresuj sie albo Cubase'em (www.steinberg.net) albo Sonarem (www.cakewalk.com)....

ale bez zadnych zabawek typu FL- gdzie mozesz wszysto zrobic i masz kazdy instrument. Mam instrumenty

Nie lubie instrumentów wirtualnych. Dlatego pytam o Pro Toolsa- wiem że to studyjny program.

AdminEiS

Post autor: AdminEiS » piątek 25 lis 2005, 20:00

...Nie lubie instrumentów wirtualnych. Dlatego pytam o Pro Toolsa- wiem że to studyjny program....

Basta kolego!

Zapraszamy do działu FAQ na naszym serwisie, wyszukiwarki na forum i (a może) przede wszystkim do lektury naszego magazynu.
[addsig]
Administrator serwisu

Zablokowany