Jak stworzyć demo i jak się do tego zabrać?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
DJOZD
Re: Jak stworzyć demo i jak się do tego zabrać?

Post autor: DJOZD » czwartek 17 lis 2005, 21:45

Szukaj kogoś, aż znajdziesz. Jesli nie masz pojecia o aranżacji absolutnie nie rob tego sama. Jesli znajdziesz kogos dobrego i bedzie trzeba zaplacic to nie żałuj. Za dobre brzmienie trzeba zaplacic , nie ma nic cenniejszego niż wiedza. A nagrania bedą twoja wizytówką. Nie pozwol spalić i zmarnowac walorów twojego wokalu kiepską muzyką.

atlantic

Post autor: atlantic » wtorek 29 lis 2005, 09:02

...Nie chciałbym być chamski czy zgryźliwy, ale jeśli nie opanowałeś sztuki gry na żadnym instrumencie to wręcz Cię prosze - pozostaw ten, i tak już zbrukany, rynek muzyczny tym, którzy poświęcili wiele wiele lat na naukę w dziedzinie muzycznej i ich wiedza dojrzewała w doświadczenie.

No własnie ........dlaczego zbrukany ? dlatego że jest okupowany przez tych którzy poświęcili wiele lat na naukę w dziedzinie muzycznej i ich wiedza dojrzewa w doświadczenie ?

Czy uważasz że jesli ktoś nie skończył fortepianu to nie ma prawa mieć pomysłu na muzykę ?

Awatar użytkownika
rt_of_vnenture

Post autor: rt_of_vnenture » wtorek 29 lis 2005, 09:26

...Mam pewien problem, który męczy mnie od dłuższego czasu. Chciałabym wiedzieć, jak stworzyć demo. Jak ono ma wyglądać? Czy może to być sama a'capella; ile musi być utworów zaprezentowanych i jakiej długości? Nie umiem grać na żadnym instrumencie i nie mam zielonego o tym pojęcia. Czy są jakieś programy, w których się tworzy dźwięki?Czy jest możliwość w ogóle stworzenia demo bez super drogich sprzętów?Jaki jest najlepszy program do opracowania wokalu(do ściągnięcia z internetu)?Bardzo proszę o pomoc i rady! ...

Przecież to jest prowokacja ...

ODPOWIEDZ