Monitory do masteringu
Znaczy się, że co? Zakładasz, iż od początku swej działalności, niejako od razu zajmiesz się masteringiem?
...
Preceli, podejrzewasz mnie o takie niecne zamiary?;)
...
Preceli, podejrzewasz mnie o takie niecne zamiary?;)
Re: Monitory do masteringu
noooo kurde co za idioooci az szkoda gadac :/
zamiast odpowiedziec jakos na te pytanie to staracie sie zrobic z siebie inteligentniejszych...
np: buty mozna kupic i za 20 zl i za 1000 zl ale po co?! przeciez takie fajne "Firmowe" mozna miec za okolo 300 zl
apartat cyfroowy: gownoo reklamowane w mango 200 zl - jakies wypassyyy duuzoo tysiecy... ale co tam fajny cyber shot za okolo 1500 zl
tak samo musi byc z monitorami studyjnymi
sa jakies gowniane za 500 zl sa i tez juz "przesadzone" za 15 tys zl
ale mozna tez kupic jakies juz dobrze dzialajace za 1,5 a jesli juz sie chce to powiedzmy Mackie HR 824 cosss podobnegoo
ale naprawde szkoda mi tych ludzi co nie potrafia pogodzic sie z swoim egoo i staraja sie byc zaje**sci naczczooo!!
pozdrawiam
zamiast odpowiedziec jakos na te pytanie to staracie sie zrobic z siebie inteligentniejszych...
np: buty mozna kupic i za 20 zl i za 1000 zl ale po co?! przeciez takie fajne "Firmowe" mozna miec za okolo 300 zl
apartat cyfroowy: gownoo reklamowane w mango 200 zl - jakies wypassyyy duuzoo tysiecy... ale co tam fajny cyber shot za okolo 1500 zl
tak samo musi byc z monitorami studyjnymi
sa jakies gowniane za 500 zl sa i tez juz "przesadzone" za 15 tys zl
ale mozna tez kupic jakies juz dobrze dzialajace za 1,5 a jesli juz sie chce to powiedzmy Mackie HR 824 cosss podobnegoo
ale naprawde szkoda mi tych ludzi co nie potrafia pogodzic sie z swoim egoo i staraja sie byc zaje**sci naczczooo!!
pozdrawiam
www.klub.agaton.pl
...naczczooo!!...
naczczooo kolego to możesz narobić do butelki i zanieść do analizy. Ten temat raczej sobie odpóść.
naczczooo kolego to możesz narobić do butelki i zanieść do analizy. Ten temat raczej sobie odpóść.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
chłopczyku, kopsnij się może do wyszukiwarki,
zanim zaczniesz obrażać innych i robić z siebie durnia
zanim zaczniesz obrażać innych i robić z siebie durnia
...Preceli, podejrzewasz mnie o takie niecne zamiary?;)...
Tak mi teraz przyszło do głowy - czy aby na pewno nie mylisz miksowania z masteringiem?
[addsig]
Tak mi teraz przyszło do głowy - czy aby na pewno nie mylisz miksowania z masteringiem?
[addsig]
Ebons po pierwsze zadne monitory nie nadaja sie do masteringu, do tego sluza zestawy ospowiednich glosnikow nie majace zbyt wiele wspolnego ze studyjnymi odsluchami oraz, co bardzo wazne, odpowiednie pomieszczenie. Masteringu nie robi sie zaraz po mixie w tej samej rezyserce, najlepiej jak robi to ktos kto nigdy nie slyszal materialu itp itd, chyba dlatego taka reakcja forumowiczow a nie inna.
Pozdrawiam :)
Aha co do ceny to nie mam pojecia ale mozesz pszukac w ofercie Adama chyba, ja nie wiem, ja sie nie znam.
Pozdrawiam :)
Aha co do ceny to nie mam pojecia ale mozesz pszukac w ofercie Adama chyba, ja nie wiem, ja sie nie znam.
Hmmm, a czy tak naprawdę nie chodzi po prostu o monitory o domowego studia? W takim wypadku podaj kwotę, którą chcesz na nie wydać i na pewno ktoś Ci coś doradzi. Nie zaszkodzi też przeszukać na forum innych wątków na temat monitorów.
...
Znow mnie o cos podejrzewasz, wiesz niektorzy mogliby sie obrazic.
Ebons po pierwsze zadne monitory nie nadaja sie do masteringu,
Hmm... to czego uzywa sie do masteringu w takim razie?;)
- odpowiednie pomieszczenie. Masteringu nie robi sie zaraz po mixie w tej samej rezyserce, najlepiej jak robi to ktos kto nigdy nie slyszal materialu itp itd, chyba dlatego taka reakcja forumowiczow a nie inna.
Dzieki za chec pomocy, ale kolejno: w iem, wiem, wiem.Czy ktos mowi ze chce robic masteringi swojego materialu w pokoju 3x3 ?:) Rowniez pozdrawiam!:)
Maslak-Troche ostro, ale dzieki za zrozumienie.
Yaniki-cos mi sie wydaje ze chyba tak zrobie.Wybiore pare sztuk i zapytam o opinie, czy dany odsluch bedzie wystarczajacy.
...
Znow mnie o cos podejrzewasz, wiesz niektorzy mogliby sie obrazic.
Ebons po pierwsze zadne monitory nie nadaja sie do masteringu,
Hmm... to czego uzywa sie do masteringu w takim razie?;)
- odpowiednie pomieszczenie. Masteringu nie robi sie zaraz po mixie w tej samej rezyserce, najlepiej jak robi to ktos kto nigdy nie slyszal materialu itp itd, chyba dlatego taka reakcja forumowiczow a nie inna.
Dzieki za chec pomocy, ale kolejno: w iem, wiem, wiem.Czy ktos mowi ze chce robic masteringi swojego materialu w pokoju 3x3 ?:) Rowniez pozdrawiam!:)
Maslak-Troche ostro, ale dzieki za zrozumienie.
Yaniki-cos mi sie wydaje ze chyba tak zrobie.Wybiore pare sztuk i zapytam o opinie, czy dany odsluch bedzie wystarczajacy.
...Yaniki-cos mi sie wydaje ze chyba tak zrobie.Wybiore pare sztuk i zapytam o opinie, czy dany odsluch bedzie wystarczajacy...
Już nic z tego nie rozumiem
.
Przecież Yaniki miał na myśli odsłuchy do tzw. domowego studia, nie do masteringu! Takie pojęcie w sensie "dobry i domowy" wogóle nie istnieje. Wbrew niektórym opiniom.
[addsig]

Przecież Yaniki miał na myśli odsłuchy do tzw. domowego studia, nie do masteringu! Takie pojęcie w sensie "dobry i domowy" wogóle nie istnieje. Wbrew niektórym opiniom.
[addsig]
.
...
Zapomnialem, ze Yaniki napisal o odsluchach do domowego studia, stad rozbieznosc z tematem:)

...
Zapomnialem, ze Yaniki napisal o odsluchach do domowego studia, stad rozbieznosc z tematem:)