Wysyłka arpeggia VST do hardware?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
csdis
Wysyłka arpeggia VST do hardware?

Post autor: csdis » piątek 28 kwie 2006, 20:28

Witam

Mam taki problem mam chciałbym wzkorzystać trochę arpegiatorów a nie mam arpegiatora w moim sprzętowym syntezatorze,pomyślałem że mozna zrobic to jakimś inst.vst tylko jaki instrument zrobi mi wysyłke midi na zewnątrz?

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Re: Wysyłka arpeggia VST do hardware?

Post autor: yaniki » piątek 28 kwie 2006, 21:16

Zapnij na śladzie MIDI arppegiator w formie efektu a nie instrumentu a wyjście ustaw na sprzętowy port MIDI do któego masz podłączony instrument. Jest tego trochę (np. w Cubase jest taki), również darmowych (poszukaj np. na KVRaydio.com).

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » piątek 28 kwie 2006, 21:32

...Zapnij na śladzie MIDI arppegiator w formie efektu a nie instrumentu a wyjście ustaw na sprzętowy port MIDI do któego masz podłączony instrument. Jest tego trochę (np. w Cubase jest taki), również darmowych (poszukaj np. na KVRaydio.com)....

Dzieki już myślałem że tego nie obejdę tym bardziej że praktycznie nie pracuje na instrumentach vst a tu taka niespodzianka,a jak mam zapisać ścieżkę arpa na cubase jeżeli to ma być efekt,czy tylko po prostu ustawić sobie przebieg włoczyć na żywo i wysyłać do synta?

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » piątek 28 kwie 2006, 21:49

Dzieki już myślałem że tego nie obejdę tym bardziej że praktycznie nie pracuje na instrumentach vst a tu taka niespodzianka,a jak mam zapisać ścieżkę arpa na cubase jeżeli to ma być efekt,czy tylko po prostu ustawić sobie przebieg włoczyć na żywo i wysyłać do synta?...

O ile pamiętam, po prostu zapinasz wtyczkę (w parametrach wtyczki ustalasz przebieg), ustawiasz odpowiednio wejścia i wyjścia MIDI i powinno grać, niezależnie od tego czy wyzwalasz dźwięki na żywo (np. za pośrednictwem klawiatury sterującej), czy też masz gotową frazę zapisaną na śladzie.

ODPOWIEDZ