Witam
Mam taki problem mam chciałbym wzkorzystać trochę arpegiatorów a nie mam arpegiatora w moim sprzętowym syntezatorze,pomyślałem że mozna zrobic to jakimś inst.vst tylko jaki instrument zrobi mi wysyłke midi na zewnątrz?
Wysyłka arpeggia VST do hardware?
Re: Wysyłka arpeggia VST do hardware?
Zapnij na śladzie MIDI arppegiator w formie efektu a nie instrumentu a wyjście ustaw na sprzętowy port MIDI do któego masz podłączony instrument. Jest tego trochę (np. w Cubase jest taki), również darmowych (poszukaj np. na KVRaydio.com).
...Zapnij na śladzie MIDI arppegiator w formie efektu a nie instrumentu a wyjście ustaw na sprzętowy port MIDI do któego masz podłączony instrument. Jest tego trochę (np. w Cubase jest taki), również darmowych (poszukaj np. na KVRaydio.com)....
Dzieki już myślałem że tego nie obejdę tym bardziej że praktycznie nie pracuje na instrumentach vst a tu taka niespodzianka,a jak mam zapisać ścieżkę arpa na cubase jeżeli to ma być efekt,czy tylko po prostu ustawić sobie przebieg włoczyć na żywo i wysyłać do synta?
Dzieki już myślałem że tego nie obejdę tym bardziej że praktycznie nie pracuje na instrumentach vst a tu taka niespodzianka,a jak mam zapisać ścieżkę arpa na cubase jeżeli to ma być efekt,czy tylko po prostu ustawić sobie przebieg włoczyć na żywo i wysyłać do synta?
Dzieki już myślałem że tego nie obejdę tym bardziej że praktycznie nie pracuje na instrumentach vst a tu taka niespodzianka,a jak mam zapisać ścieżkę arpa na cubase jeżeli to ma być efekt,czy tylko po prostu ustawić sobie przebieg włoczyć na żywo i wysyłać do synta?...
O ile pamiętam, po prostu zapinasz wtyczkę (w parametrach wtyczki ustalasz przebieg), ustawiasz odpowiednio wejścia i wyjścia MIDI i powinno grać, niezależnie od tego czy wyzwalasz dźwięki na żywo (np. za pośrednictwem klawiatury sterującej), czy też masz gotową frazę zapisaną na śladzie.
O ile pamiętam, po prostu zapinasz wtyczkę (w parametrach wtyczki ustalasz przebieg), ustawiasz odpowiednio wejścia i wyjścia MIDI i powinno grać, niezależnie od tego czy wyzwalasz dźwięki na żywo (np. za pośrednictwem klawiatury sterującej), czy też masz gotową frazę zapisaną na śladzie.