Virus KC i Atmosphere

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
abproject
Virus KC i Atmosphere

Post autor: abproject » czwartek 20 kwie 2006, 22:05

Zainstalowałem Spectrasonic Atmosphere i chce grac presetami z niego na Virusie kc... Moja karta muzyczna to M-Audio Delta AP 192... sa tam porty midi... Czy oprócz kabla midi potrzebuje jeszcze czegos aby grac brzmieniami z Atmosphere na Virusie ? Gdzie moge taki kabel zakupić ? No i jeszcze jak skonfigurowac Virusa i karte w midi zeby wszystko grało...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
epiano

Re: Virus KC i Atmosphere

Post autor: epiano » czwartek 20 kwie 2006, 22:47

nie bardzo wiem czy Kolega cokolwiek wie o midi...

Soundchaser

Post autor: Soundchaser » piątek 21 kwie 2006, 01:25

Tak,potrzebujesz VSTi host bo Atmosphere nie jest produktem typu stand alone tylko pluginem.

abproject

Post autor: abproject » piątek 21 kwie 2006, 11:59

...Tak,potrzebujesz VSTi host bo Atmosphere nie jest produktem typu stand alone tylko pluginem....

Atmosphere bede uzywał w Acid Pro 5... dałem insert soft synth i program go widzi... Jutro bede miał kable midi... Niech mi ktos napisze jakie dac ustawienia w Virusie w menu midi i karcie muzycznej...

abproject

Post autor: abproject » wtorek 25 kwie 2006, 13:38

OK... Podłaczyłem kable midi i gram barwami z Atmosphere na Virusie...ale co jakis czas z monitorów słychac jakies "trzaski"... gdzie lezy przyczyna...? HELP

Awatar użytkownika
D.C.

Post autor: D.C. » wtorek 25 kwie 2006, 13:54

...OK... Podłaczyłem kable midi i gram barwami z Atmosphere na Virusie...ale co jakis czas z monitorów słychac jakies "trzaski"... gdzie lezy przyczyna...? HELP ...

chyba ustawiłeś za niską latencję, albo ogólnie sprzęt Ci nie wyrabia - może mało ramu... atmosphere do najlżejszych plugów nie należy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 25 kwie 2006, 13:55

...OK... Podłaczyłem kable midi i gram barwami z Atmosphere na Virusie...ale co jakis czas z monitorów słychac jakies "trzaski"... gdzie lezy przyczyna...? HELP ...

musisz zwiekszyc latencje , poszukaj w Instrukcji

abproject

Post autor: abproject » wtorek 25 kwie 2006, 14:49

......OK... Podłaczyłem kable midi i gram barwami z Atmosphere na Virusie...ale co jakis czas z monitorów słychac jakies "trzaski"... gdzie lezy przyczyna...? HELP ...

musisz zwiekszyc latencje , poszukaj w Instrukcji...

OK działa... dzieki za sugestie...zwiekszyłem latencje z 256 do 512 i juz smiga bez trzasków...

Pozdr.

ODPOWIEDZ