Virus KC i Atmosphere
Zainstalowałem Spectrasonic Atmosphere i chce grac presetami z niego na Virusie kc... Moja karta muzyczna to M-Audio Delta AP 192... sa tam porty midi... Czy oprócz kabla midi potrzebuje jeszcze czegos aby grac brzmieniami z Atmosphere na Virusie ? Gdzie moge taki kabel zakupić ? No i jeszcze jak skonfigurowac Virusa i karte w midi zeby wszystko grało...

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
Re: Virus KC i Atmosphere
nie bardzo wiem czy Kolega cokolwiek wie o midi...
-
Tak,potrzebujesz VSTi host bo Atmosphere nie jest produktem typu stand alone tylko pluginem.
...Tak,potrzebujesz VSTi host bo Atmosphere nie jest produktem typu stand alone tylko pluginem....
Atmosphere bede uzywał w Acid Pro 5... dałem insert soft synth i program go widzi... Jutro bede miał kable midi... Niech mi ktos napisze jakie dac ustawienia w Virusie w menu midi i karcie muzycznej...
Atmosphere bede uzywał w Acid Pro 5... dałem insert soft synth i program go widzi... Jutro bede miał kable midi... Niech mi ktos napisze jakie dac ustawienia w Virusie w menu midi i karcie muzycznej...

OK... Podłaczyłem kable midi i gram barwami z Atmosphere na Virusie...ale co jakis czas z monitorów słychac jakies "trzaski"... gdzie lezy przyczyna...? HELP

...OK... Podłaczyłem kable midi i gram barwami z Atmosphere na Virusie...ale co jakis czas z monitorów słychac jakies "trzaski"... gdzie lezy przyczyna...? HELP
...
chyba ustawiłeś za niską latencję, albo ogólnie sprzęt Ci nie wyrabia - może mało ramu... atmosphere do najlżejszych plugów nie należy.
Pozdrawiam

chyba ustawiłeś za niską latencję, albo ogólnie sprzęt Ci nie wyrabia - może mało ramu... atmosphere do najlżejszych plugów nie należy.
Pozdrawiam
...OK... Podłaczyłem kable midi i gram barwami z Atmosphere na Virusie...ale co jakis czas z monitorów słychac jakies "trzaski"... gdzie lezy przyczyna...? HELP
...
musisz zwiekszyc latencje , poszukaj w Instrukcji

musisz zwiekszyc latencje , poszukaj w Instrukcji
......OK... Podłaczyłem kable midi i gram barwami z Atmosphere na Virusie...ale co jakis czas z monitorów słychac jakies "trzaski"... gdzie lezy przyczyna...? HELP
...
musisz zwiekszyc latencje , poszukaj w Instrukcji...
OK działa... dzieki za sugestie...zwiekszyłem latencje z 256 do 512 i juz smiga bez trzasków...
Pozdr.

musisz zwiekszyc latencje , poszukaj w Instrukcji...
OK działa... dzieki za sugestie...zwiekszyłem latencje z 256 do 512 i juz smiga bez trzasków...
Pozdr.