Studio od zera
Oj chciało by się mieć 100.000 na wydatki:)
drummer
Re: Studio od zera
Witam!
Planuję zbudować profesjonalny odrzutowiec, myślę, że wszyscy wiedzą o co mi chodzi.
Jestem można by powiedzieć zielony, jeśli chodzi o narzędzia. I tu się zaczyna mój problem... mianowicie nie wiem czego i za ile mam kupić. Ceny nie grają roli. Wiem, że potrzebuję młotek, spawarkę, gilotynę i giętarkę do blachy. W sumie młotek już wybrałem, ale co do reszty, to nie mam pojęcia. Jestem malarzem i jak dotąd zajmowałem się tylko rysowaniem odrzutowców.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Ovsik! Sorry, oczywiście przegiąłem, ale tak to trochę wygląda.... Nie denerwuj się, samego sprzętu oferującego najogólniej mówiąc różne rodzaje brzmienia i sposób pracy jest taka masa, że nie da się w kilkunastu, czy kilkudziesięciu zdaniach odpowiedzieć na Twoje pytanie. Koledzy, którzy wspominali o wynajęciu zawodowca, który dla Ciebie wybierze i skonfiguruje sprzęt, udzielili Ci chyba najlepszej i najrozsądniejszej rady... Temat jest bardzo szeroki i złożony, a Twój post zdradza totalną nieznajomość tematu. Jesteś informatykiem - czy znajomość tabliczki mnożenia oraz obsługi windowsa pozwoli na napisanie zawodowych aplikacji graficznych, czy muzycznych? Proponuję zacząć od początku...
Pozdrawiam i życzę wytrwałości - Leff
Planuję zbudować profesjonalny odrzutowiec, myślę, że wszyscy wiedzą o co mi chodzi.
Jestem można by powiedzieć zielony, jeśli chodzi o narzędzia. I tu się zaczyna mój problem... mianowicie nie wiem czego i za ile mam kupić. Ceny nie grają roli. Wiem, że potrzebuję młotek, spawarkę, gilotynę i giętarkę do blachy. W sumie młotek już wybrałem, ale co do reszty, to nie mam pojęcia. Jestem malarzem i jak dotąd zajmowałem się tylko rysowaniem odrzutowców.
Ovsik! Sorry, oczywiście przegiąłem, ale tak to trochę wygląda.... Nie denerwuj się, samego sprzętu oferującego najogólniej mówiąc różne rodzaje brzmienia i sposób pracy jest taka masa, że nie da się w kilkunastu, czy kilkudziesięciu zdaniach odpowiedzieć na Twoje pytanie. Koledzy, którzy wspominali o wynajęciu zawodowca, który dla Ciebie wybierze i skonfiguruje sprzęt, udzielili Ci chyba najlepszej i najrozsądniejszej rady... Temat jest bardzo szeroki i złożony, a Twój post zdradza totalną nieznajomość tematu. Jesteś informatykiem - czy znajomość tabliczki mnożenia oraz obsługi windowsa pozwoli na napisanie zawodowych aplikacji graficznych, czy muzycznych? Proponuję zacząć od początku...
Pozdrawiam i życzę wytrwałości - Leff
Leff - Szczecin
...Witam!
Hehe, czegoś ty się najarał parę godzin temu? Dobre porównanie. Dajcie już spokój, bo chłop się wystraszy i albo już tu nie wejdzie albo założy nowego maila, nowy nick i nową tożsamość
pozdrawiam
Hehe, czegoś ty się najarał parę godzin temu? Dobre porównanie. Dajcie już spokój, bo chłop się wystraszy i albo już tu nie wejdzie albo założy nowego maila, nowy nick i nową tożsamość
pozdrawiam
drummer
wy to odrazu byscie ssl'a wsadzili.....a jak ktos mysli to z dobrym studiem zamknie sie w 30 tysiach....kwestia tylko do czego...i to ze mowimy o sprzecie nie o lokalu i adaptacji
-
- Kontakt:
sprzęt, soft, pomieszczenia...
dlatego mówie, ze te 100.000 to za "w pełni profesjonalne studio" - to mało
dlatego mówie, ze te 100.000 to za "w pełni profesjonalne studio" - to mało
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
- Szyhaspecyfik
ZA 100 000 mozna kupic niezly stol ssl.albo zrobic studio z kilku profesjonalnych ale nie tak jak ssl maszynek.Trzeba wiedziec jak ma wygladac proces wytworczy zeby zaplanowac wydatki.podstawa to stabilny system komputerowy a wlasciwie trzeba sie na tym znac bo wszystkie maszynki to podstawa.jeden szmelc i reszta niezagra.Pozdrawiam.
...ZA 100 000 mozna kupic niezly stol ssl.
Kupic sie owszem da, ale obawiam sie ze SSL za 100tys zl to bedzie mocno sypiacy sie stol, a z doswiadczenia wiem, ze to nie jest tak hop doprowadzic duza konsole oparta na budowie [rama+moduly] do dzialania. Wrecz sa powazne klopoty, zeby w ogole niekiedy cos dzialalo w takim stole bezawaryjnie...
Kupic sie owszem da, ale obawiam sie ze SSL za 100tys zl to bedzie mocno sypiacy sie stol, a z doswiadczenia wiem, ze to nie jest tak hop doprowadzic duza konsole oparta na budowie [rama+moduly] do dzialania. Wrecz sa powazne klopoty, zeby w ogole niekiedy cos dzialalo w takim stole bezawaryjnie...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- Miłaszewski
...Witam wszystkich.
Planuje założyć w pełni profesionalne studio muzyczne, myśle ze wszyscy wiedzą o co mi chodzi.
Zatrudnij najpierw dobrego realizatora. Studio tworzy przede wszystkim czlowiek, ktory w nim pracuje. Chocbys mial najlepszy sprzet, a nie bedziesz mial popularnego i dobrego realizatora, to studio bedzie stalo puste. Jako przyklad moge podac najlepiej wyposazone studio w Polsce (zainteresowani wiedza, ktore).
Drugim etapem bedzie zakup sprzetu, wg. wskazan realizatora. I tutaj bedziesz potrzebowal sporego budzetu, jesli Twoj dzwiekowiec i Ty jestescie profesjonalistami. Wg. mnie dobrym poczatkiem bedzie 150.000zl na skromne wyposazenie.
[addsig]
Planuje założyć w pełni profesionalne studio muzyczne, myśle ze wszyscy wiedzą o co mi chodzi.
Zatrudnij najpierw dobrego realizatora. Studio tworzy przede wszystkim czlowiek, ktory w nim pracuje. Chocbys mial najlepszy sprzet, a nie bedziesz mial popularnego i dobrego realizatora, to studio bedzie stalo puste. Jako przyklad moge podac najlepiej wyposazone studio w Polsce (zainteresowani wiedza, ktore).
Drugim etapem bedzie zakup sprzetu, wg. wskazan realizatora. I tutaj bedziesz potrzebowal sporego budzetu, jesli Twoj dzwiekowiec i Ty jestescie profesjonalistami. Wg. mnie dobrym poczatkiem bedzie 150.000zl na skromne wyposazenie.
[addsig]
a po jaką ch....ę budowac jakies nowe studio? Studiów ci w tym kraju po dostatkiem, a jak Ci krajowe nie odpowiadają to hop za rubieże. Problem w tym, że studiów w RP jest pełno ... lecz artystów co by mogliby w nich coś fajnego nagrać....ni ma. Taka gmi-iiii-na....
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
- Marc.De.Marx
Zaczynalem podobnmie jak kolega. Moim marzeniem jak chodzilem jeszcze do szkoly bylo miec studio nagran. O sprzeciez studyjnym nie mialem wogole zielonego pojecia , jak gdzies widzialem na obrazkach mikser to nawet nie wiedzialem co to jest za urzadzenie. Jedynie co mnie łaczylo z muzyka to to ze kiedys za czasow szkoly sredniej gralem amatorsko na pianinie i w kilku zesplolach metalowych na perkusji. Dwa lata temu postanowilem zrealizowac moje marzenie, bo bylo mnie akurat na to stac i zainwestowalem prawie 100tys w sprzet w tym w najnowsze syntezatory, adaptacje pomieszczenia itp. i wcale nie zaluje. Nastawilem sie glownie na muzyke elektroniczna (techno,trance) bo tylko to mnie fascynuje , wydaje teraz akurat mojego pierwszego winyla. Oczywiscie robie to tylko dla przyjmnosci a o zarabianiu jeszcze na studiu kiedys pomysle.
Oczywiscie zanim wogole zdecydowalem sie na to przedsięwzięcie studiowalem wszystkie mozliwie fora zeby wiedziec jak najwiecej i juz kiedy bylem wszystkiego pewien co bede robic dopiero zaczalem inwestowac.
Oczywiscie zanim wogole zdecydowalem sie na to przedsięwzięcie studiowalem wszystkie mozliwie fora zeby wiedziec jak najwiecej i juz kiedy bylem wszystkiego pewien co bede robic dopiero zaczalem inwestowac.