Amplitube i ASIO FX processor LE

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
lunatyk
Re: Amplitube i ASIO FX processor LE

Post autor: lunatyk » sobota 11 mar 2006, 18:52

...Dzialaly z kazda karta z jaka je probowalem a pare ich bylo [...]

potwierdzam, u mnie tak samo...

U mnie ASIO4All obsługują nawet kartę dźwiękową zintegrowaną na płycie głównej...

pozdr.
Muzyk-amator, początkujący realizator ;-)

Stirlitz

Post autor: Stirlitz » sobota 11 mar 2006, 19:21

......

wielkie dziek i za pomoc. teraz zostalo juz tylko kombinowanie dlaczego piszczy i problem z ustawieniem samego programu. dzieki jeszcze raz, przynajmniej wiem ze to chyba nie wina sterownika ;)

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » sobota 11 mar 2006, 20:17

.........

wielkie dziek i za pomoc. teraz zostalo juz tylko kombinowanie dlaczego piszczy i problem z ustawieniem samego programu. dzieki jeszcze raz, przynajmniej wiem ze to chyba nie wina sterownika ;)...

Zobacz czy w opcjach nagrywania nie masz zaznaczonego "WhatUHear". Jeżeli tak, to robisz sprzężenie i nic dziwnego że piszczy. W takiej sytuacji powinieneś jako źródło nagrywania zaznaczyć wejście gdzie wpinasz gitarę.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
Columbo2000
Kontakt:

Post autor: Columbo2000 » niedziela 12 mar 2006, 16:30

Ja jestem zmuszony uzywac amplituba w laptopie z gowniana zintegrowana karta + asio 4all i jakos to wszystko sobie leci.

Na szumblasterze 5.1 tez mam problemy z tymi sterami, ale moj system to jedna wielka niewiadoma, winda sie zawiesila w polowie instalacji wiec teraz wszystko jest mozliwe.
nie wiem co napisac, wiec nic nie napisze :)

ODPOWIEDZ