W zasadzie nie wiadomo, co nagrywasz... jesli perkusje- to tak, potrzebujesz wielosciezkowej karty, jesli uzywasz modulow- podlaczam sie do przedmowcow- miksera. Compact 10 wystarczy na dlugo a i klockow don sporo podepniesz. Preampy ma przyjemne i ciekawa sekcje master. Karte masz dobra, nie sadze, zebys po zmianie odczul roznice (w przetwornikach).
Ale to tak naprawde gdybanie, bo niewiadomo, co masz, co w przyszlosci miec chcesz, jak to nagrywasz i na czym odsluchujesz. Jesli zwierzysz sie z grzechow wszelakich, wtedy cos uradzim...
Karta do domowego studia
...phi...
Re: Karta do domowego studia
A może coś takiego :
Phonic Helix Board 18 FireWire
18-Input 2-Subgroup Mixer with DFX & FireWire Interface
W Konsbudzie ceny sa takie :
Phonic Helix Board 24 FireWire – 3366,00 PLN brutto
Phonic Helix Board 18 FireWire – 2463,00 PLN brutto
Phonic Helix Board 12 FireWire – 1632,00 PLN brutto
ale oczywiście w Music Town:
Phonic Helix Board 24 FireWire – 777,00 Euro
Phonic Helix Board 18 FireWire – 555,00 Euro
Phonic Helix Board 12 FireWire – 359,00 Euro
Masz mikser, kartę, preampy i dodaktowo Cubase LE gratis.
Co o tym sądzicie ?
Phonic Helix Board 18 FireWire
18-Input 2-Subgroup Mixer with DFX & FireWire Interface
W Konsbudzie ceny sa takie :
Phonic Helix Board 24 FireWire – 3366,00 PLN brutto
Phonic Helix Board 18 FireWire – 2463,00 PLN brutto
Phonic Helix Board 12 FireWire – 1632,00 PLN brutto
ale oczywiście w Music Town:
Phonic Helix Board 24 FireWire – 777,00 Euro
Phonic Helix Board 18 FireWire – 555,00 Euro
Phonic Helix Board 12 FireWire – 359,00 Euro
Masz mikser, kartę, preampy i dodaktowo Cubase LE gratis.
Co o tym sądzicie ?
Co więc powiecie na te miksery Phonica ?
...Co więc powiecie na te miksery Phonica ?...
Dodałem temat na forum:
www.eis.com.pl/forum=13
Dodałem temat na forum:
www.eis.com.pl/forum=13
-
...po co mu takie bzdety piszecie?w domowym studiu bardzo zadko nagrywa sie kilka sladow na raz..naprawde zadko....a esi julia to bardzo dobra karta..wystarczy ci mikser taki jak sc compact i wpinasz co chcesz...ma tez wejscia gramofonu wiec mozesz sobie pieknie posamplowac.....
nie musisz wydawac odrazu kupe kasy na super karte skoro i tak wiele wiecej na niej nie zdzialasz.....
nawet w normalniej pracy zadko wykorzystywalem wiecej sladow niz dwa...glownie przy zgrywaniu materialu z miksera i wypuszczaniu na mikser.........
Witam !
dziekuje za wszystkie porady , faktycznie , moze to nie taka zła myśl dokupić jakis mikserek o dobrym brzmieniu, co prawda mam mikser vestaxa pmc05 i zawsze moge dw ainstrumenty dodatkowo podpiąc do niego , jednak może przydąło by sie cos "większego" o więszych możłiwościach manewru ? Co o tym sądzisz? Może ktoś mi podpowie jaki mikser wielokanałowy będzi edobry i w miare nie drogi - powiedzmy do 600zł-1000zł ? pozdrawiam A.L
nie musisz wydawac odrazu kupe kasy na super karte skoro i tak wiele wiecej na niej nie zdzialasz.....
nawet w normalniej pracy zadko wykorzystywalem wiecej sladow niz dwa...glownie przy zgrywaniu materialu z miksera i wypuszczaniu na mikser.........
Witam !
dziekuje za wszystkie porady , faktycznie , moze to nie taka zła myśl dokupić jakis mikserek o dobrym brzmieniu, co prawda mam mikser vestaxa pmc05 i zawsze moge dw ainstrumenty dodatkowo podpiąc do niego , jednak może przydąło by sie cos "większego" o więszych możłiwościach manewru ? Co o tym sądzisz? Może ktoś mi podpowie jaki mikser wielokanałowy będzi edobry i w miare nie drogi - powiedzmy do 600zł-1000zł ? pozdrawiam A.L