Witam!
Mam taki problem. Gdy probuję zainstalować sterowniki do karty E-MU 1820 Windows wywala, ze jest blad. Ma to miejsce, gdy w pierwszym oknie instalacji naciskam "Next". Wyskakuje dokładnie cos takiego: Wystąpił problem z aplikacją DemoShield Player i zostanie ona zamknięta.
Konkatowałem się już ze sprzedawcą i napisał mi: Tego typu komunikat występuje w związku z pewnymi wersjami SP 2 ,a także z
niektórymi wersjami Nortona.
O tym problemie można znaleźć informację na forach.
Może ktoś z was miał z takim problemem do czynienia?
Problem przy instalacji sterownika do E-MU 1820
Re: Problem przy instalacji sterownika do E-MU 1820
Dam ci inną poradę jeżeli chodzi o sterowniki.
Rozpakuj te pliki instalacyjne gdzieś (np. Total Commander skrót Alt+9
Poszukaj pliku:
driver -> Binary -> Drivers -> Setup.exe
Stąd zainstalujesz sterowniki WDM i ASIO do E-MU.
Gorzej będzie z aplikacją PatchMix ale jeżeli startujesz to z tej paczki głównej exe ściągnietej z netu. Mimo to spróbuj rozpakować to do jakiegoś katalogu i uruchomić z rozpakowanej wersji setup.exe.
Może uda ci się tym sposobem. Jakoś nigdy nie miałem problemów z instalowaniem programów instalacyjnych opartych na InstallShield a tu taka "wtopa" - dobrze wiedzieć
Rozpakuj te pliki instalacyjne gdzieś (np. Total Commander skrót Alt+9

Poszukaj pliku:
driver -> Binary -> Drivers -> Setup.exe
Stąd zainstalujesz sterowniki WDM i ASIO do E-MU.
Gorzej będzie z aplikacją PatchMix ale jeżeli startujesz to z tej paczki głównej exe ściągnietej z netu. Mimo to spróbuj rozpakować to do jakiegoś katalogu i uruchomić z rozpakowanej wersji setup.exe.
Może uda ci się tym sposobem. Jakoś nigdy nie miałem problemów z instalowaniem programów instalacyjnych opartych na InstallShield a tu taka "wtopa" - dobrze wiedzieć

Re: Problem przy instalacji sterownika do E-MU 1820
Ich pliki np. EmuPMX_PCDrv_L6_1_82_01.exe to są po prostu archiwa (chyba ZIP). Każdy program archiwizujący sobie z tym poradzi.
Sterowniki na pewno zainstalujesz w ten sposób.
Zrób dla pewności restart systemu po zainstalowaniu sterowników.
Potem zabierz się za PatchMix-a, podejrzewam, że gdy już będą siedzieć stery w systemie skrypt instalatora (niestety też InstallShield) może inaczej już przeprowadzić instalację.
Daj znać czy poszło
Sterowniki na pewno zainstalujesz w ten sposób.
Zrób dla pewności restart systemu po zainstalowaniu sterowników.
Potem zabierz się za PatchMix-a, podejrzewam, że gdy już będą siedzieć stery w systemie skrypt instalatora (niestety też InstallShield) może inaczej już przeprowadzić instalację.
Daj znać czy poszło