Komputer i karta

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
amis
Komputer i karta

Post autor: amis » wtorek 28 lut 2006, 12:24

przeryłem dość intensywnie forum i trochę już wiem o różnych paramatrach itd ale mam bardzo ogólne pytanie... oprócz djowania chciałbym rozpocząć produkcję własnych utworów. najprawdopodobniej będize to reason 3 i hypersonic 2. moje pytanie jest nastepujące: jako platformę lepiej wybrac: wypasione pc czy nowego maca na intelu? jesli pc to intel czy athlon 64, no i czy do takich mini produkcji wystarczy karta creative X-Fi extrme music czy coś pokroju 0404 lub 1212? dzięki za wyrozumiałość...
www.psychologium.net

atlantic

Re: Komputer i karta

Post autor: atlantic » wtorek 28 lut 2006, 13:53

...przeryłem dość intensywnie forum i trochę już wiem o różnych paramatrach itd ale mam bardzo ogólne pytanie... oprócz djowania chciałbym rozpocząć produkcję własnych utworów. najprawdopodobniej będize to reason 3 i hypersonic 2. moje pytanie jest nastepujące: jako platformę lepiej wybrac: wypasione pc czy nowego maca na intelu? jesli pc to intel czy athlon 64, no i czy do takich mini produkcji wystarczy karta creative X-Fi extrme music czy coś pokroju 0404 lub 1212? dzięki za wyrozumiałość... ...

ja na twoim miejscu przeryłbym to forum jeszcze raz , zanim będzie lincz

amis

Post autor: amis » wtorek 28 lut 2006, 14:10

......przeryłem dość intensywnie forum i trochę już wiem o różnych paramatrach itd ale mam bardzo ogólne pytanie... oprócz djowania chciałbym rozpocząć produkcję własnych utworów. najprawdopodobniej będize to reason 3 i hypersonic 2. moje pytanie jest nastepujące: jako platformę lepiej wybrac: wypasione pc czy nowego maca na intelu? jesli pc to intel czy athlon 64, no i czy do takich mini produkcji wystarczy karta creative X-Fi extrme music czy coś pokroju 0404 lub 1212? dzięki za wyrozumiałość... ...

ja na twoim miejscu przeryłbym to forum jeszcze raz , zanim będzie lincz...

doskonale wiem, że wiele informacji jest w różnych miejscach na forum... bo naprawdę je przejrzałem, ale wiele jest na bardzo dużym poziomie szczegółowości, który na moim etapie nic mi nie mówi... jak widzisz moje pytanie nie jest chyba dla znawcy skomplikowane więc wystarczy parę klików...

rówież wiem, że podstawowe pytania sa dla stałych bywalców wkurzające, bo sam działam na innych forach... nikogo tam jednak nawet będąc moderatorem nie linczuję, ponieważ rozumiem, że ktoś może mieć mniej doświadczenia
www.psychologium.net

richtig

Post autor: richtig » wtorek 28 lut 2006, 16:54

Jeżeli naprawdę przeszukałeś dokładnie forum, to musiałeś zauważyć dyskusje nad wyższością okien nad jabłkami i odwrotnie. Więc Twoje pytanie o tyle nie ma sensu, że i wypasiony PC i wypasiony MAC mają podobne możliwości i wchodzi tu kwestia gustu. A gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania...
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » wtorek 28 lut 2006, 18:08

...nikogo tam jednak nawet będąc moderatorem nie linczuję, ponieważ rozumiem, że ktoś może mieć mniej doświadczenia...

Jesteś moderatorem i do tej pory nie nauczyłeś się jak należy zapytać, czy też - jak skonstruować odpowiednie zapytanie danej wyszukiwarce To co tam niby moderujesz? Kasujesz posty, poprawiasz błędy ortograficzne?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

amis

Post autor: amis » środa 01 mar 2006, 10:14

ok, zatem po kolei:

1. po pierwsze, bardzo dziękuję za naprawdę konstruktywne wypowiedzi bardzo mi wyjaśniły wątpliwości...

2. zadałem pytanie w 'dopiero zaczynam' czyli najbardziej do tego predestynowanym miejscu, jesli nie masz ochoty komuś pomóc to po prostu tu nie zaglądaj i nie pisz

3. dziękuję za cenne wskazówki co do używania i moderowania forum, naprawdę otworzyłem oczy na świat... załączyłbym linka na moje forum no ale jak wiadomo, robić tego nie należy...

4. zadałem pytanie nie tylko o wyższość makówki nad pc bo o tym już tu i nie tylko tu czytałem... zadałem pytanie o nową makówkę i doświadczenia między intel a athlon oraz karty muzyczne... notabene są to, przynajmniej niektóre, dość nowe rzeczy więc kopanie w postach sprzed roku chyba nie wiele mi pomoże...

5. jeśli jednak odopwiedzi na wszystkie moje pytania naprawdę tu są to chętnie je zobaczę i wtedy całkowicie zwracam honor...

6. jeśli kiedyś przyjdziesz do mnie jako do lekarza po poradę, nie odeślę cię najpierw do przeczytania ulotek w poczekalni...

pozdrawiam i życzę sukcesów

www.psychologium.net

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 01 mar 2006, 11:06

Jesteś zwyczajnym LENIEM!

Stacja muzyczna PC
Pozdrawiam

amis

Post autor: amis » środa 01 mar 2006, 11:43

...Jesteś zwyczajnym LENIEM!

Stacja muzyczna PC...

netes, widziałem Twoje posty w tym temacie i rzeczywiście dostarczyły mi one niektórych informacji... pochodza one jednak sprzed 3 miesięcy i daltego chcaiłem się dowiedzieć, czy ktoś ma jakieś nowe doświadczenia... poza tym, cały czas nurtuje mnie jednak kwestia intel vs amd no i nowej makówki, szczególnie w wydaniu macbook pro, bo przyznam, że notebook byłby mile widziany...
www.psychologium.net

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 01 mar 2006, 12:27

......Jesteś zwyczajnym LENIEM!

Stacja muzyczna PC...

netes, widziałem Twoje posty w tym temacie i rzeczywiście dostarczyły mi one niektórych informacji... pochodza one jednak sprzed 3 miesięcy i daltego chcaiłem się dowiedzieć, czy ktoś ma jakieś nowe doświadczenia... poza tym, cały czas nurtuje mnie jednak kwestia intel vs amd no i nowej makówki, szczególnie w wydaniu macbook pro, bo przyznam, że notebook byłby mile widziany... ...

Od tamtej pory praktycznie nic się nie zmieniło i to całkiem szczerze. Na rynku procesorów zmieni się dopiero na przełomie lipca/sierpnia (w Polsce), po premierze nowej podstawki AMD - AM2 i dodaniu obsługi DDR2.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ