E-MU 0404 - odtwarzanie CD

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Groch
Re: E-MU 0404 - odtwarzanie CD

Post autor: Groch » środa 15 lut 2006, 16:14

... żeby Twoje trzaski nie powstawały z winy tego programu...

Omyłka. Oczywiście miało być tak: "żeby Twoje trzaski powstawały..."

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » środa 15 lut 2006, 16:22

kurcze nooo nic nie mam podpięte to main mixa i innych... preset jest music listening jak wyżej pisalem...

______

Zbynia we wszystkim mi trzeszczy tylko jak idzie z cd romu...

Jakie opcje mam posprawdzać dokladnie w biosie i dyskach... ??

co ma być wlączone...

sprecyzuj sie
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » środa 15 lut 2006, 17:09

......

Sprawdzilem, odpalilem plyte i z mp3 i z cda. Pod WMPlayer jest ok, pod WinAmpem ... nie chce sie juz pisac, no lipa i tyle. Trefny naped ? - odpada, pod WMA dziala ok. Wiec Panowie, co jest...? Moze mam trefna wersje softu WA? Wgralem inną, to samo. Wiem!!!- moja plyta glowna nie obsluguje WinAmpa, ech ...3majcie sie i powodzenia.

Awatar użytkownika
Abluba

Post autor: Abluba » środa 15 lut 2006, 17:21

Hej moze to wasze głowy nie obsługują dzwieku z cd?Juz sie z takim problemem spotkałem.Musicie isc do lekarza i poprosic zeby wam directxa zainstalował :)
Nyarlathotep - głos i język wszystkich bogów zewnętrznych. Jego jedynym panem jest Azatoth - wielki i bezmyślny bóg... pełzający chaos nuklearny

Awatar użytkownika
Abluba

Post autor: Abluba » środa 15 lut 2006, 17:22

A ty jarecki jakis dziwny jestes.Ile kurde ludzi na swiecie ma winampa i co?Cos nie wia w necie tych tysiecy postów o tym jaki jest kiepski
Nyarlathotep - głos i język wszystkich bogów zewnętrznych. Jego jedynym panem jest Azatoth - wielki i bezmyślny bóg... pełzający chaos nuklearny

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 15 lut 2006, 17:50

...hmmm...

mam taki problemik... gdy odtwarzam plytki CDAudio/mp3 z CDROMu

powiedzmy w winampie kawalki po chwili trzeszczą charczą etc...

w winampie mam ustawione wyjścia naE-DSP WAVE - bufor na domyślnej pozycji... sesje w emu mam na music listening przy probkowaniu 44

z dysku jak odtwarzam to wszystko ok tylko z cd romu... bleee... wcześniej na SBLive(kX) bylo wszystko ok

co zrobić z tym fantem... ? ...

Miałem karte E-MU 0404 więc już ci mówie co z tym zrobić. Podłącz kabel łączący karte z cd-rom i po kszyku na 100%. Nie zawsze charczy ale jeśli charczy to zrób tak jak ci pisze.

Pozdrawiam
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 15 lut 2006, 18:26

Nie wiem jak to jest w 0404, ale np. w przypadku Live'a i odtwarzaniu z CD-ROMu sprawa ma się tak, że do ustawiania wzmocnienia dźwięku z CD-ROMu są dwa suwaki - Analog CD i Digital CD, jeśli masz połączony CD-ROM kabelkiem z dźwiękową, wtedy regulujesz Analog CD tak, aby nie przesterować sygnału, podobnie sprawa ma się z Digital CD.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » środa 15 lut 2006, 18:32

...A ty jarecki jakis dziwny jestes.Ile kurde ludzi na swiecie ma winampa i co?Cos nie wia w necie tych tysiecy postów o tym jaki jest kiepski...

Ja jestem dziwny, moze wg Ciebie i tak, ale dobra, co tam, WinAmp jest cool. Ilu ludzi, tyle upodoban, ja natomiast, stracilem zaufanie do tego softu. Ale co by tu nie mowic, to naprawde bardzo dziwne, ze pod WMPlayerem jest git, a pod WinAmpem kicha, przynajmiej u mnie tak sie dzieje. To hejka.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 15 lut 2006, 18:41

spokojnie wyluzuj.....(poprostu nie lubie bezpodstawnych wnioskow - jak cos pisze to o rzeczach z ktorymi mam/mialem klopot i to sa razace bledy)

napisalem ze to twoj problem bo to nie wina winampa

wejdz w jego ustawienia(preferences-output)i skonfiguruj poprawnie wyjscie na karte(waveout)

nastepnie wejdz w input i skonfiguruj cdrom - byc moze nie potrafi poprawnie odtwarzac po szynie IDE(choc to musialby byc straszny zlom choc niektore LG np.tak maja.....bo to zlom) wtedy ratuje cie podpiecie kabelkiem spdif albo zwyklym audio(nie polecam ani jednym ani drugim)

karty sa w porzadku,winamp rowniez(korzystam z niego od 6 lat i nigdy nie mialem takich klopotow - jak cos nie tak to konfiguracja - chyba to proste?)

kiedys byla gadka ze gra ciszej i ze foobar jest lepszy - zauwazcie ze wszystko na asio gra glosniej od sterownikow systemowych - nie tylko winamp - foobar tez.....

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » środa 15 lut 2006, 19:24

...Nie wiem jak to jest w 0404, ale np. w przypadku Live'a i odtwarzaniu z CD-ROMu sprawa ma się tak, że do ustawiania wzmocnienia dźwięku z CD-ROMu są dwa suwaki - Analog CD i Digital CD, jeśli masz połączony CD-ROM kabelkiem z dźwiękową, wtedy regulujesz Analog CD tak, aby nie przesterować sygnału, podobnie sprawa ma się z Digital CD....

nie to raczej nie jest sprawa przesterowania sygnału...

poniewarz leci ''muzyka'' z cd romu i powiedzmy 2 razy slucham tego samego fragmentu i raz zatrzeszczy a raz nie.. sprawa dziwnie wygląda...

słychać że to jest przyczyna kodowania dźwięku...

a z direct em to mam zainstalowanego...

http://www.myspace.com/audiophone

ODPOWIEDZ