Casio zdaje się być lepiej wyposażony od Yamahy a przy tym tańszy. Mimo wszystko - znajomy polecał mi bardziej zakup Yamahy.
Może któryś ma jakieś istotne funkcje, których nie ma pozostały [np. po czytaniu oferty dowiedziałem się, ze Casio ma klawisz modulation, a przy Yamaha tego nie było; z drugiej strony, przy Yamaha nie było wspomnienia o Pitch Bend, a widziałem je na zdjęciu keyboarda...]. Może nie będę prosił o pełen wykaz funkcji każdego ze sprzętów ;) ale może są jakieś z strony, na których można takie rzeczy znaleźć? Niby oficjalne strony producenta są, ale raz, że opisy tam bywają przekolorowane, dwa - że te same opcje zazwyczaj mają inne nazwy i się człek, zwłaszcza nieobeznany, gubi, no i trzy - na takich stronach producenta słabe strony sprzętu zazwyczaj są pominięte ;)
Dziękuję za odpowiedzi :)...
Casio robi dobre zegarki... Ktoś mógłby powiedzieć, że Yamaha robi dobre motory i w sumie ma racje, z tym że Yamaha ogólnie już troszke lepiej sie przedstawia na rynku muzycznym od Casio :) W niektórych dziedzinach nawet całkiem dobrze