Mikser czy karta muzyczna z panelem?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
loh
Mikser czy karta muzyczna z panelem?

Post autor: loh » wtorek 10 sty 2006, 00:54

witam

mam na wyposazeniu swojego mini studia akai mpc, gitare basowa oraz gramofon (do sampli). chcialbym podlaczyc kazde z urzadzen do komputera by moc rejestrowac wszystko bez problemowo. zastanawiam sie nad wyborem miksera (mysle nad malym soundcraftem) lub tez karty z odpowiednim panelem ( cos z rodziny RME) ktora opcja byla by lepsza? prosilbym takze o jakies przykladowe modele ktore spelnilyby sie w tej roli... dodam ze nie zalezy mi na wzmacniaczach mikrofonowych, bardziej interesuje mnie kwestia podlaczenia gramofonu... w wypadku miksera musialbym uzyc jakiegos przedwzmacniacza? dowiedzialem sie juz wczesniej ze przy pomocy panelu RME HDSP moglbym wpiac gramofon bezproblemowo ale czy starczy tam tez miejsca na pozostale urzadzenia?

aha interesuje mnie jeszcze kwestia virusa classic... posiadam klawiaturke midi edirol pcr-m i chcialbym sie zorientowac czy przy jej pomocy moglbym obslugiwac rackowego virusa? oraz czy jest mozliwosc komunikacji virusa z komputerem... uzywania jego bankow dzwiekowych w programach muzycznych?

dziekuje serdecznie

pozdrawiam

Awatar użytkownika
loh

Re: Mikser czy karta muzyczna z panelem?

Post autor: loh » wtorek 10 sty 2006, 00:56

aha zapomnialem dodac ze mam do dyspozycji ok 3000zl na karte i panel/mikser.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ