Stacja muzyczna PC
no jasne nie widzialem lcd na oczy.......
wierz mi nie zachwycily mnie jeszcze....choc najnowsze modele sa przyzwoite ale za to cena.....i piekna szklista powloka odbijajaca swiatlo....
czas reakcji ma znaczenie przy ruchomych obiektach....ale przy zwyklym nieruchomym obrazie odswiezanie daje o sobie znac - szczegolnie na monitorach powyzej 21 cali.....
no o katach patrzenia nie wspominajac - choc te nowe wysokiej klasy juz sa calkiem niezle - pozatym malo kto siedzac przed laptopem czy monitorem patrzy na niego pod katem...no chyba ze koledzy z boku.....
a chcac nie chcac cichy komputer i ergonomiczny monitor to podstawa.....
wierz mi nie zachwycily mnie jeszcze....choc najnowsze modele sa przyzwoite ale za to cena.....i piekna szklista powloka odbijajaca swiatlo....
czas reakcji ma znaczenie przy ruchomych obiektach....ale przy zwyklym nieruchomym obrazie odswiezanie daje o sobie znac - szczegolnie na monitorach powyzej 21 cali.....
no o katach patrzenia nie wspominajac - choc te nowe wysokiej klasy juz sa calkiem niezle - pozatym malo kto siedzac przed laptopem czy monitorem patrzy na niego pod katem...no chyba ze koledzy z boku.....
a chcac nie chcac cichy komputer i ergonomiczny monitor to podstawa.....
Re: Stacja muzyczna PC
niestety posiadasz chyba dosyc przestarzale informacje. od dluzszego czasu wszystkie dostepne na rynku monitory LCD nie posiadaja wymienionych przez Ciebie wad. naprawde wiec warto przejsc sie do dobrego sklepu i obejrzec, oczu na loterii sie nie wygrywa, i warto o nie dbac
fan dobrego brzmienia ;)
A czy ktos pracuje moze na dwuprocesorowej maszynce i ma jakies uwagi (sugestie) z tym zwiazane?
pozdrawiam
pozdrawiam
...A czy ktos pracuje moze na dwuprocesorowej maszynce i ma jakies uwagi (sugestie) z tym zwiazane?
pozdrawiam...
Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU.
pozdrawiam...
Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU.
Pozdrawiam
Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU....
ale jak sądzisz, jeżeli chcemy odpalić na PC jak najwięcej VSTi wtyczek, to czy opcja dwuprocesorowa nie byłaby ciut lepsza? bo jeżeli było by to nawet 15-20% więcej to już by się opłacało?
ale jak sądzisz, jeżeli chcemy odpalić na PC jak najwięcej VSTi wtyczek, to czy opcja dwuprocesorowa nie byłaby ciut lepsza? bo jeżeli było by to nawet 15-20% więcej to już by się opłacało?
......A czy ktos pracuje moze na dwuprocesorowej maszynce i ma jakies uwagi (sugestie) z tym zwiazane?
pozdrawiam...
Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU....
dzieki i pozdrawiam
pozdrawiam...
dzieki i pozdrawiam
...Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU....
ale jak sądzisz, jeżeli chcemy odpalić na PC jak najwięcej VSTi wtyczek, to czy opcja dwuprocesorowa nie byłaby ciut lepsza? bo jeżeli było by to nawet 15-20% więcej to już by się opłacało?...
Między platformami dwurdzeniowymi, a dwuprocesorowymi jest naprawdę znikoma różnica. Wszak to praktycznie to samo tylko pod jedną "czapką".
ale jak sądzisz, jeżeli chcemy odpalić na PC jak najwięcej VSTi wtyczek, to czy opcja dwuprocesorowa nie byłaby ciut lepsza? bo jeżeli było by to nawet 15-20% więcej to już by się opłacało?...
Między platformami dwurdzeniowymi, a dwuprocesorowymi jest naprawdę znikoma różnica. Wszak to praktycznie to samo tylko pod jedną "czapką".
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Powiem troszke już od strony praktycznej, porobiłem baaardzo prymitywne i na szybko testy - i akurat w np. Renoise, chodzi jeden procek z 2, niebawem przebadam SoundForge, Cubase oraz Vegas by obadać czy poradzą sobie z 2 procami.
Nie odpalałem jeszcze np Kontakt2 jako standalone, niebawem jak wszystko wykonam, to zdam relację.
Ogólnie jestem zadowolny na razie (po 8h badania nowego sprzętu) - na zapięciu 3xZeta+ i 2xLegacyCell przy 48kHz 16bit, latencja 5ms.
obadamy jak to będzie sie potem rozkładać.
Nie odpalałem jeszcze np Kontakt2 jako standalone, niebawem jak wszystko wykonam, to zdam relację.
Ogólnie jestem zadowolny na razie (po 8h badania nowego sprzętu) - na zapięciu 3xZeta+ i 2xLegacyCell przy 48kHz 16bit, latencja 5ms.
obadamy jak to będzie sie potem rozkładać.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
...Powiem troszke już od strony praktycznej, porobiłem baaardzo prymitywne i na szybko testy - i akurat w np. Renoise, chodzi jeden procek z 2, niebawem przebadam SoundForge, Cubase oraz Vegas by obadać czy poradzą sobie z 2 procami.
obadamy jak to będzie sie potem rozkładać....
Mówisz o X2, PD czy dwuprocesorowej platformie? Bo nie sprecyzowałeś
obadamy jak to będzie sie potem rozkładać....
Mówisz o X2, PD czy dwuprocesorowej platformie? Bo nie sprecyzowałeś

Pozdrawiam
- harrypotter
......Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU....
Między platformami dwurdzeniowymi, a dwuprocesorowymi jest naprawdę znikoma różnica. Wszak to praktycznie to samo tylko pod jedną "czapką"....
Niby tak, a jednak nie do konca... Podobno jeden dwurdzeniowy procesor jest nieco szybszy niz dwa jednordzeniowe. Polecam testy wydajnosciowe na www.adkproaudio.com
Między platformami dwurdzeniowymi, a dwuprocesorowymi jest naprawdę znikoma różnica. Wszak to praktycznie to samo tylko pod jedną "czapką"....
Niby tak, a jednak nie do konca... Podobno jeden dwurdzeniowy procesor jest nieco szybszy niz dwa jednordzeniowe. Polecam testy wydajnosciowe na www.adkproaudio.com