Witam!
Czy ktoś z Was używa może programu Tracktion?
Szukam DAWa z przystępnym interface'em i funkcjami niezbędnymi do nagrywania demówek w domowym studio (bez żywych bębnów, dla potrzeb roboczych będziemy pracować z midi).
W grę wchodzi Audition lub właśnie Tracktion.
Wadą Audition jest to, że nie ma odsłuchu nagrywanego materiału, więc ciężko nagrywać np gitarę używając wtyczki typu Amplitube.
Tracktion natomiast ma zupełnie inny interface, wygląda bardzo przyjaźnie, tylko czy to nie jest po prostu zabawka?
No i Tracktion bądź co bądź jest 2x tańsze od Audition i ma pakiecik wtyczek w zestawie...
pozdrawiam,
JC
Mackie Tracktion 2 czy Adobe Audition?
Re: Mackie Tracktion 2 czy Adobe Audition?
W żadnym wypadku nie można nazwać Tracktion zabawką. Ja używam wersji 1, i interfejs bardzo mi się podoba - ma w zasadzie wszystkie funkcje jakich oczekuje się zwykle od DAW-a. Tracktion2 jest jeszcze lepiej wyposażony, tak więc jako DAW zdecydowanie polecam. Natomiast coś w stylu Audition (czy dawniej CEP) warto mieć do edycji pojedynczych plików.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
... będziemy pracować z midi.
W grę wchodzi Audition...
Wg mnie ten program jest za słaby do midi.
Wadą Audition jest to, że nie ma odsłuchu nagrywanego materiału...
Co masz na myśli?
W grę wchodzi Audition...
Wg mnie ten program jest za słaby do midi.
Co masz na myśli?
Co masz na myśli?...
To, że nagrywając ślad nie da się go odsłuchiwać na bieżąco np z wtyczkami przez Audition. Trzeba korzystać np z toru odsłuchowego miksera, co przy nagrywaniu solo gitary na amplitube nie zdaje egzaminu.
......
A może lepiej kup Cubase SE3 ,jestem pewien ,że napewno Ci wystarczy ,no i jest jeszcze tańszy .
A może lepiej kup Cubase SE3 ,jestem pewien ,że napewno Ci wystarczy ,no i jest jeszcze tańszy .