...Samym SM57 nie osiągnie zadowalającego brzmienia, potrzeba jeszcze jakiejś pojemnościówki.ale to przyszłościowa opcja.
A to dlaczego?
PC i gitara
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: PC i gitara
Namierzyłem na sieci zestaw mikrofonu i preampa dedykowany dla nagrywania PC. Próbki brzmią całkiem sympatycznie. Więc zamówiłem zestawik. Myśle, że na początku przyszłęgo tygodnia będe mógł podzielić sie wrażeniami.
Namierzyłem na sieci zestaw mikrofonu i preampa dedykowany dla nagrywania PC. Próbki brzmią całkiem sympatycznie. Więc zamówiłem
Odwazny jestes...
Odwazny jestes...

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Namierzyłem na sieci zestaw mikrofonu i preampa dedykowany dla nagrywania PC.
"dedykowany"? Ciekawe co to za cudo..
"dedykowany"? Ciekawe co to za cudo..

Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
...Namierzyłem na sieci zestaw mikrofonu i preampa dedykowany dla nagrywania PC. Próbki brzmią całkiem sympatycznie. Więc zamówiłem
Odwazny jestes...
...
To śmieszne pieniądze kosztuje, wiele nie stracę. Moge wyłącznie zyskać.
Odwazny jestes...

To śmieszne pieniądze kosztuje, wiele nie stracę. Moge wyłącznie zyskać.
No to Kiri, pokaż co to za cudo
Link poproszę

Link poproszę

Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
...No to Kiri, pokaż co to za cudo
Link poproszę
...
Może ma to na myśli ?
http://novamusic.pl/product_info.php?products_id=602
Wprawdzie grosze to to nie kosztuje i jakieś specjalnie dedykowane też nie jest, no i preampa też nie ma, ale wiadomo tam

Link poproszę

...
Może ma to na myśli ?
http://novamusic.pl/product_info.php?products_id=602
Wprawdzie grosze to to nie kosztuje i jakieś specjalnie dedykowane też nie jest, no i preampa też nie ma, ale wiadomo tam

Pozdrawiam
..ale wiadomo tam
...
No właśnie. Nie rozumiem. Przecież Admin zablokował temat (brawo). Czyżby się rozmyślił??

No właśnie. Nie rozumiem. Przecież Admin zablokował temat (brawo). Czyżby się rozmyślił??
Wierze Ci, że moze to brzmieć całkiem nieźle i obiecuję, że wyprubuje. Tylko nie to stanowi mój problem. Ja chce nagrać możliwie dobrze nagrać to co wyciskam z mojego pieca i proca.
Jezeli to co słyszysz Ci się podoba i masz nadzieję oddać to w miarę realnie na ściezce to potrzebujesz co najmniej 2 mikrofonów. Jeden dynamiczny przystaw do pieca drugi, najlepiej pojemnosciowy postaw lub zawieś tam gdzie masz uszy albo w innym miejscu dalej od pieca tak żeby "słuchał" pieca tak jak człowiek ( ten nie trzyma przecież głowy 5 cm od głosnika ) Oba mikrofony nagraj na osobne ścieżki i potem miksuj. Track z tłem ( 2gi mikrofon ) zdubluj i daj w panoramie lub zrób pseudostereo. Oczywiście drugi mikrofon możesz udać poprzez stosowanie pogłosów typu Room itp na ścieżce z pierwszego mikrofonu ale to są juz kombinacje alpejskie tak zwane - mogą dać ciekawe rezultaty.