ale karta m-audio 192
ma:
IN L
IN P
MAIN OUT L
MAIN OUT P
MON OUT L
MON OUT P
... takze jest tylko jeden ... IN ... lewy prawy ...
Jak podpiąć mixer do M-Audio 192?
Re: Jak podpiąć mixer do M-Audio 192?
widac ze ciezko ci sie mysli - po to masz mikser ktory podlaczysz pod in - rozumiesz?
a do miksera podlaczysz reszte
a do miksera podlaczysz reszte
...juz się pogubiłem ... nie rozumiem nic :) za duzo informacji jak na jeden dzien ...
chcę miec podłączonego virusa do mixera, monitory chce miec podpięte do karty lub do mixera, słuchawki chce miec podpięte do mixera. i teraz tak :
chce korzystac z virusa w programie cubase i miec odsłuch tego co zrobiłem w słuchawkach i w monitorach ...
czyli np leci sobie linia basowa z virusa (w sciezce midi)
potem jakis loop, stopa, efekty, na sciezkach audio itp ...
i przypuscmy ze zachciało mi się teraz nagrać tą linie basową z virusa ...
chce kliknąć REC i chce zeby mi się to nagrało na sciezke ...
potem wyciszam sciezke midi ... z linią basową ...
klikam play .. i ... koniec :) i mam nagrane i brzmi dobrze ...
chce miec taką mozliwość ... BTW ... to normalne czy to tylko mój wymysł ?
...
ale ty chyba nie liczysz ze przez mikser nagrasz do cubase'a jakekolwiek midi? chyba ze chodzi ci o to ze sciezka mid w kubusiui steruje virusem, ktorego sygnal wysylasz przez mikser z powrotem na sciezke audio w cubase - to wtedy oczywiscie jest to mozliwe
a poza tym to masz racje - odpocznij, przeczytaj jutro ten test, pomysl, pomysl i jeszcze raz pomysl, a potem zadawaj pytania
chcę miec podłączonego virusa do mixera, monitory chce miec podpięte do karty lub do mixera, słuchawki chce miec podpięte do mixera. i teraz tak :
chce korzystac z virusa w programie cubase i miec odsłuch tego co zrobiłem w słuchawkach i w monitorach ...
czyli np leci sobie linia basowa z virusa (w sciezce midi)
potem jakis loop, stopa, efekty, na sciezkach audio itp ...
i przypuscmy ze zachciało mi się teraz nagrać tą linie basową z virusa ...
chce kliknąć REC i chce zeby mi się to nagrało na sciezke ...
potem wyciszam sciezke midi ... z linią basową ...
klikam play .. i ... koniec :) i mam nagrane i brzmi dobrze ...
chce miec taką mozliwość ... BTW ... to normalne czy to tylko mój wymysł ?
...
ale ty chyba nie liczysz ze przez mikser nagrasz do cubase'a jakekolwiek midi? chyba ze chodzi ci o to ze sciezka mid w kubusiui steruje virusem, ktorego sygnal wysylasz przez mikser z powrotem na sciezke audio w cubase - to wtedy oczywiscie jest to mozliwe
a poza tym to masz racje - odpocznij, przeczytaj jutro ten test, pomysl, pomysl i jeszcze raz pomysl, a potem zadawaj pytania
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
zbyniu .. ty daj spokój ... byłem wczoraj zmęczony po pracy itp .
i pierwszy raz podłączam sobie hardware. ... mam nadzieje ze rozumiesz ...
no wiadomka ... chodzi mi o to ze mam sciezke midi z melodą w cubase i chce nagrac brzmienie z virusa na tą siezke ... o to mi chodzi ...
chyba jednak kupie ten mixer, ale mam jeszcze jedną wątpliwość...
czy będę miał odsłuch wszystkiego ... całego mixu w słuchawkach i monitarach ?
a nie ze w monitorach tylko cały mix ... bez brzmien z virusa ktore są na sciezce midi ...
i pierwszy raz podłączam sobie hardware. ... mam nadzieje ze rozumiesz ...
no wiadomka ... chodzi mi o to ze mam sciezke midi z melodą w cubase i chce nagrac brzmienie z virusa na tą siezke ... o to mi chodzi ...
chyba jednak kupie ten mixer, ale mam jeszcze jedną wątpliwość...
czy będę miał odsłuch wszystkiego ... całego mixu w słuchawkach i monitarach ?
a nie ze w monitorach tylko cały mix ... bez brzmien z virusa ktore są na sciezce midi ...
AFiT
m-audio ma wyjscie midi?chociazby w postaci portu joysticka?...jesli tak to dokup interfejs
a mikser tylko sc comact 4 lub 10 jak potrzebujesz wiecej kanalow..
ta yamaha to niezdatna do takich rzeczy......wogole dla mnie miksery bez aux czy busa to tylko do najprostszych zastosowan(w domu nie nadaja sie zupelnie a juz szczegolnie w polaczeniu z komputerem)
a mikser tylko sc comact 4 lub 10 jak potrzebujesz wiecej kanalow..
ta yamaha to niezdatna do takich rzeczy......wogole dla mnie miksery bez aux czy busa to tylko do najprostszych zastosowan(w domu nie nadaja sie zupelnie a juz szczegolnie w polaczeniu z komputerem)
ma wejscie midi ... dokupie tylko ten mixer compact 10 ...
teraz podłączyłem sobie virusa bezpośrednio do kary i monitory do WYJSCIA mon OUT .
i teraz mam problem taki .. ze jak nagrywam jakąs sekwencje ... no gram cos na klawiszu i to nagrywam potem w cubase do WAVA to kurde to brzmienie mi się zmienia :( jest o wiele uboższe ... takie, jakby basu brakowało ... w kazdym razie brzmienie się duzo zmienia .. robi sie takie plastikowe ...
dlaczego ??
teraz podłączyłem sobie virusa bezpośrednio do kary i monitory do WYJSCIA mon OUT .
i teraz mam problem taki .. ze jak nagrywam jakąs sekwencje ... no gram cos na klawiszu i to nagrywam potem w cubase do WAVA to kurde to brzmienie mi się zmienia :( jest o wiele uboższe ... takie, jakby basu brakowało ... w kazdym razie brzmienie się duzo zmienia .. robi sie takie plastikowe ...
dlaczego ??
AFiT