Witam,
mam takie pytanie: czy znacie sposób żeby wypuścić wyjściem cyfrowym (SPDIF) wybraną tylko ścieżkę, a nie cały mix?
Pracuję w Cubase SX i co do zdefiniowania różnych wejść (analog, cyfra) nie ma problemu, ale gdy chcę wypuścić wybrany track na zewnątrz przez "digital" to nie ma nawet takiej opcji - wyjście danej ścieżki to tylko główny mix lub virtualne outy.
Ma ktoś na to sposób?
Echo Mia Midi - jak wypuścić wyjściem S/PDiF wybraną ścieżkę?
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
Re: Echo Mia Midi - jak wypuścić wyjściem S/PDiF wybraną ścieżkę?
...Witam,
mam takie pytanie: czy znacie sposób żeby wypuścić wyjściem cyfrowym (SPDIF) wybraną tylko ścieżkę, a nie cały mix?
Pracuję w Cubase SX i co do zdefiniowania różnych wejść (analog, cyfra) nie ma problemu, ale gdy chcę wypuścić wybrany track na zewnątrz przez "digital" to nie ma nawet takiej opcji - wyjście danej ścieżki to tylko główny mix lub virtualne outy.
Ma ktoś na to sposób?...
- W cubase dodaj wirtualne wyjście 3/4
- skieruj na nie wybrany slad z miksera SX
- W mikserze MIA dla wyjscia ANALOG włącz MUTE dla ścieżki 3/4
- W mikserze MIA dla wyjscia DIGITAL daj MUTE wszędzie oprócz 3/4
Ma ktoś na to sposób?...
- W cubase dodaj wirtualne wyjście 3/4
- skieruj na nie wybrany slad z miksera SX
- W mikserze MIA dla wyjscia ANALOG włącz MUTE dla ścieżki 3/4
- W mikserze MIA dla wyjscia DIGITAL daj MUTE wszędzie oprócz 3/4