witajcie, mam prosbe moze mi ktos z was oswiecic umysł i powiedziec jak zrobic z wokalu wokal Candy podajze? tzn chodzi mi o to aby uzyskać przyspieszony wokal z pewnym drganiem jest to efekt wtyczek ? czy bawienia sie w cięcia ? oczywiscie wiem jak przyspieszyc wokal poprzez PITCH w kazdym z Syntezatorów typu fruity loops czy sound forge ale te drgania jak uzystac nie mam pojęcia czy to moze poprostu czysty przpadek napotkania poprosty takiej barwy glosu. jezeli nie kojazycie oco chodzi to postarajcie sie nabyć kawałek np: Mr.Lonely- Common lub AZ the truth.
jezeli mozecie mi pomoc to prosze o rade i z góry dzieki:)
Pozdrawiam :)
Modyfikcja wokalu...
Re: Modyfikcja wokalu...
skoro wiesz jak zmienić pitch to zrób to zamiast filozofować i zobaczysz co się stanie z vibrato w wokalu.
niema drgań tempo wokalu jest przyspieszone ale on sam jest plynny bez drgań...pewnie cos zle kombinuje...

...niema drgań tempo wokalu jest przyspieszone ale on sam jest plynny bez drgań...pewnie cos zle kombinuje...
...
Czy aby napewno twój wokal miał vibrato zanim go podciągnąłeś? Jeśli nie to zawsze będzie brzmiał płasko.
Między innymi Antares Auto Tune ma opcję nadawania sztucznie wokalowi vibrato z możliwością regulacji intensywności, wysokości, częstotliwości a nawet (jeśli dobrze pamiętam...) czasu ataku.

Czy aby napewno twój wokal miał vibrato zanim go podciągnąłeś? Jeśli nie to zawsze będzie brzmiał płasko.
Między innymi Antares Auto Tune ma opcję nadawania sztucznie wokalowi vibrato z możliwością regulacji intensywności, wysokości, częstotliwości a nawet (jeśli dobrze pamiętam...) czasu ataku.
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>