Nie wiem czy będzie potrzeba wypuszczania nagranego (i skompresowanego) materiału na monitory i zbierania go pojemnikniem - ale jak tego nie sprawdzę, to się nie dowiem....
Dlaczego nie - re-amping to normalna rzecz. Moze nie z wykorzystaniem monitorow studyjnych, ale - czemu nie sprobowac? A moze masz piec gitarowy?
Nagrywanie gitary basowej - pierwsze kroki
Re: Nagrywanie gitary basowej - pierwsze kroki
Dlaczego nie - re-amping to normalna rzecz. Moze nie z wykorzystaniem monitorow studyjnych, ale - czemu nie sprobowac? A moze masz piec gitarowy?...
No własnie piecyka nie mam, ale spróbuję wszystkiego. Na etapie nauki danej techniki ,samemu, podstawą jest EKSPERYMENT.
No własnie piecyka nie mam, ale spróbuję wszystkiego. Na etapie nauki danej techniki ,samemu, podstawą jest EKSPERYMENT.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
...Na płycie Cool Kids Of Death sprzężenia gitar pochodza własnie z monitorów (Tannoy)
...
no to teraz wiem czemu ta płyta brzmi tak plastikowo

...
no to teraz wiem czemu ta płyta brzmi tak plastikowo

Na płycie Cool Kids Of Death sprzężenia gitar pochodza własnie z monitorów (Tannoy)
Sprzezenia to sobie moga pochodzic, ale brzmienie jest jednak uzyskane w inny sposob, jak mniemam. Tu chodzi o wykorzystanie monitora jako "kolumny" i po namysle sadze, ze efekty nie beda najlepsze... W koncu chodzi o znieksztalcenia, a monitory takowe objawia, jak dostana fest w d4, a wtedy wysokotonowe moga nie wytrzymac. Takie przegranie czystym dzwiekiem zmieni tylko barwe, a nie o to chodzi. Ale sprobowac warto - pamietajac wszak, zeby to troche jednak "czadzilo"

Sprzezenia to sobie moga pochodzic, ale brzmienie jest jednak uzyskane w inny sposob, jak mniemam. Tu chodzi o wykorzystanie monitora jako "kolumny" i po namysle sadze, ze efekty nie beda najlepsze... W koncu chodzi o znieksztalcenia, a monitory takowe objawia, jak dostana fest w d4, a wtedy wysokotonowe moga nie wytrzymac. Takie przegranie czystym dzwiekiem zmieni tylko barwe, a nie o to chodzi. Ale sprobowac warto - pamietajac wszak, zeby to troche jednak "czadzilo"

Ja bas nagrywam liniowo bez zadnej korekcji. Potem stosuje wirtualną symulacje glosnika. Brzmi bardzo dobrze. Duze mozliwosci regulacji. Mozna bas lekko przesterowac lekkim drivem.
...Ja bas nagrywam liniowo bez zadnej korekcji. Potem stosuje wirtualną symulacje glosnika. Brzmi bardzo dobrze. Duze mozliwosci regulacji. Mozna bas lekko przesterowac lekkim drivem. ...
Wpinasz po drodze jakiegoś di-box'a? Wirtualna symulacja głośnika? a co dokładnie, bo właśnie szukam czegoś takiego.
Wpinasz po drodze jakiegoś di-box'a? Wirtualna symulacja głośnika? a co dokładnie, bo właśnie szukam czegoś takiego.