Cubase początki
- przemodance
potrzebuję pomocy od ko;legów znających się na Cubasie. Stwarzam ścieżkę perkusji korzystając z Groove Agent, następnie dodaję linię basu w midi. Chcę to nagrać jako wave file., lecz ścieżka midi się nie nagrywa, jedynie podkład z Groove agent. Kursory mam ustawione, jak należy, nie wiem, jak to nagrac, by potem zgrać na płytę. czy ktoś mógłby mi pomóc?
Re: Cubase początki
A co tam u Ciebie gra jako basista sterowany śladem MIDI? Hę
Generalnie wynik finalny w postaci śladu *.wav uzyskasz wykonując File>Export>Mixdown
Generalnie wynik finalny w postaci śladu *.wav uzyskasz wykonując File>Export>Mixdown
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Generalnie wynik finalny w postaci śladu *.wav uzyskasz wykonując File>Export>Mixdown...
tfu...errata: pliku *.wav a nie śladu, przempraszam
tfu...errata: pliku *.wav a nie śladu, przempraszam

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
- przemodance
...Generalnie wynik finalny w postaci śladu *.wav uzyskasz wykonując File>Export>Mixdown...
jakiś zwykły bass z któregoś syntezatora, np. Yamahy9000Pro. Próbowałem tak zrobić, jak mówisz, ale pojawia się komunikat, że " there is no audio track to export". Tzn, jeśli sam bass nagrałem, i chcę zrobić File itd.
jakiś zwykły bass z któregoś syntezatora, np. Yamahy9000Pro. Próbowałem tak zrobić, jak mówisz, ale pojawia się komunikat, że " there is no audio track to export". Tzn, jeśli sam bass nagrałem, i chcę zrobić File itd.
jakiś zwykły bass z któregoś syntezatora, np. Yamahy9000Pro. Próbowałem tak zrobić, jak mówisz, ale pojawia się komunikat, że " there is no audio track to export". Tzn, jeśli sam bass nagrałem, i chcę zrobić File itd....
Ze sprzętowego syntezatora? A wyjście sygnału audio z tego instrumentu jest podłączone w ogóle do Cubase? Trzeba najpierw zrobić ślad audio z tym synthem w sesji, czyli podłączyć jego wyjscie audio do komputera i nagrać na ślad audio w Cubase.
pozdr
Ze sprzętowego syntezatora? A wyjście sygnału audio z tego instrumentu jest podłączone w ogóle do Cubase? Trzeba najpierw zrobić ślad audio z tym synthem w sesji, czyli podłączyć jego wyjscie audio do komputera i nagrać na ślad audio w Cubase.
pozdr
bębniarz
- przemodance
...jakiś zwykły bass z któregoś syntezatora, np. Yamahy9000Pro. Próbowałem tak zrobić, jak mówisz, ale pojawia się komunikat, że " there is no audio track to export". Tzn, jeśli sam bass nagrałem, i chcę zrobić File itd....
pozdr...
ja mam klawiaturę sterującą, bas nagrać chcę korzystając z jednego z syntezatorów, który kupiłem razem z cubasem, więc wybieram ścieżkę midi, no i nagrywam. I co dalej? Jak to przeniesć do wave'a żeby się nagrało?
pozdr...
ja mam klawiaturę sterującą, bas nagrać chcę korzystając z jednego z syntezatorów, który kupiłem razem z cubasem, więc wybieram ścieżkę midi, no i nagrywam. I co dalej? Jak to przeniesć do wave'a żeby się nagrało?
ja mam klawiaturę sterującą, bas nagrać chcę korzystając z jednego z syntezatorów, który kupiłem razem z cubasem, więc wybieram ścieżkę midi, no i nagrywam. I co dalej? Jak to przeniesć do wave'a żeby się nagrało? ...
Do kazdej legalnej wersji dolaczana jest obszerna dokumentacja. Tam jest wszystko opisane krok po kroku.
Hubi
Do kazdej legalnej wersji dolaczana jest obszerna dokumentacja. Tam jest wszystko opisane krok po kroku.
Hubi
- przemodance
...ja mam klawiaturę sterującą, bas nagrać chcę korzystając z jednego z syntezatorów, który kupiłem razem z cubasem, więc wybieram ścieżkę midi, no i nagrywam. I co dalej? Jak to przeniesć do wave'a żeby się nagrało? ...
Hubi
...
niestety, w dokumentacji sprawdziłem, nie ma tego problemu poruszonego. Mam legalnego Cubasa. Umiem wszystko nagrać, tylko nie umiem jednej rzeczy: jak potem ścieżkę nagraną w midi przenieść by stał się plikiem wave bym mógł to zgrać na płytę cd.
Hubi
...
niestety, w dokumentacji sprawdziłem, nie ma tego problemu poruszonego. Mam legalnego Cubasa. Umiem wszystko nagrać, tylko nie umiem jednej rzeczy: jak potem ścieżkę nagraną w midi przenieść by stał się plikiem wave bym mógł to zgrać na płytę cd.
niestety, w dokumentacji sprawdziłem, nie ma tego problemu poruszonego.
Slabo sprawdziles. Do ktorej dokumentacji zajrzales ? ? To jest jedna z podstaw- export midi do audio i to jest w dokumentacji.
Hubi
...
Rozumien, że ścieżka midi "gra" wirtualnym syntezatorem VST - tak?
Jak nagrasz i odtworzysz tą ścieżkę to muza gra z syntezatora, tak?
Potem robisz audiomixdown i brakuje ścieżki syntezatora w mixie?
Opisz najlepiej krok po kroku proces od ustawienia parametrów ścieżki midi aż po moment zgrywania. To coś może wykombinujem.
...
Rozumien, że ścieżka midi "gra" wirtualnym syntezatorem VST - tak?
Jak nagrasz i odtworzysz tą ścieżkę to muza gra z syntezatora, tak?
Potem robisz audiomixdown i brakuje ścieżki syntezatora w mixie?
Opisz najlepiej krok po kroku proces od ustawienia parametrów ścieżki midi aż po moment zgrywania. To coś może wykombinujem.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)