..., tylko zastanawia mnie ta moc zastosowanych wzmacniaczy - 150 + 75 X dwa monitory = 450 WAT. Chodzi mi o to, czy te Behringery będą prawidłowo grać przy małym poziomie siły głosu, bo w domu tych 450 -ciu WAT chyba nigdy nie wykorzystam.
==============
Witam
Nie wiem skąd Ci się 450 W wzieło...ale mniejsza o to.
Wzmacniacze o większych mocach w monitorach nie są po to aby grały na maksa - są właśnie po to aby mogły grać na ćwierć gwizdka. Żaden wzmacniacz nie gra jednakowo dobrze w całym zakresie oferowanej przez siebie mocy. Gra dobrze ( liniowo i "bez" zniekształceń ) do pewnego momemtu a potem zaczyna się robić coraz gorzej. Dobrze więc że wzmacniacz ma "zapas" mocy bo oznacza to że będzie umiał zagrac odpowiednio głośno i odpowiednio dobrze a nie na granicy "wywalenia języka z gęby" albo powyżej tej granicy
==============
450W wzielo sie z sum wszystkich wzmacniaczy mocy. Jest to oczywiscie bezsensu, ale to nie miejsce i pora.
A propos "ćwierć gwizdka" - z elektrycznego (elektronicznego) punktu widzenia widzenia najmniejsze THD jest od okolo 5-10% "gwizdka" do 2/3 (dwoch-trzecich) "gwizdka". Zaklocenia w funkcji czestotliwosci podawane sa najczesciej dla mocy pomiedzy polowa a walsnie 2/3 "gwizdka" i ten zakres przez wiekszosc fachowcow uwazany jest rekomendowany do pracy. Tak wiec jezeli pokoj jest naprawde maly duza moc moze zabic (sasiadow, rodzicow

).
A moja propozycja to BCA-2000 Behringer (1k pln) + Alesis MKII Active (1,5k).