Witam
Czy posiada ktoś schemat połączenia kabla DIN -> TRS? Muszę zrobić taki kabel, ale nie bardzo wiem, do których pinów w DIN lutować, tzn. na których są kanały, na którym masa... jeśli wiecie to pomóżcie.
Schemat połączenia DIN -> TRS
Pozdrawiam
Re: Schemat połączenia DIN -> TRS
...Witam
Czy posiada ktoś schemat połączenia kabla DIN -> TRS? Muszę zrobić taki kabel, ale nie bardzo wiem, do których pinów w DIN lutować, tzn. na których są kanały, na którym masa... jeśli wiecie to pomóżcie....
MOze ten link cos pomoże ale nie obiecuje
http://g-force.info/electronics.htm
pozdrawiam
Czy posiada ktoś schemat połączenia kabla DIN -> TRS? Muszę zrobić taki kabel, ale nie bardzo wiem, do których pinów w DIN lutować, tzn. na których są kanały, na którym masa... jeśli wiecie to pomóżcie....
MOze ten link cos pomoże ale nie obiecuje
http://g-force.info/electronics.htm
pozdrawiam
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
Pozdrawiam
... Schemat połączenia
Pozdr....
Bullet jeszcze jedno pytanko, bo póki co nie robiłem go jeszcze, ale czy przy takim połączeniu sygnał będzie rozdzielony na stereo, bo ze schematu mi to raczej tak nie wygląda :)
Pozdr....
Bullet jeszcze jedno pytanko, bo póki co nie robiłem go jeszcze, ale czy przy takim połączeniu sygnał będzie rozdzielony na stereo, bo ze schematu mi to raczej tak nie wygląda :)
Pozdrawiam
Bullet jeszcze jedno pytanko, bo póki co nie robiłem go jeszcze, ale czy przy takim połączeniu sygnał będzie rozdzielony na stereo, bo ze schematu mi to raczej tak nie wygląda :)...
Nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi. Już prościej nie umiem tego narysować. Jest przecież sygnał Lewy i Prawy. Powinno być wszysko OK.
Pozdr.
Nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi. Już prościej nie umiem tego narysować. Jest przecież sygnał Lewy i Prawy. Powinno być wszysko OK.
Pozdr.
...Bullet jeszcze jedno pytanko, bo póki co nie robiłem go jeszcze, ale czy przy takim połączeniu sygnał będzie rozdzielony na stereo, bo ze schematu mi to raczej tak nie wygląda :)...
Pozdr. ...
Zrobiłem już ten kabel, i jest ok. Chodziło mi o to, czy sygnał będzie w stereo czy w mono, ale źle spojrzałem na schemat i stąd moje pytanie, w pierszym momencie wydało mi się, że lewy kanał jest połączony z prawym, i dopiero puszczony na trs-a, a w takim wypadku sygnał byłby w mono.
Pozdr. ...
Zrobiłem już ten kabel, i jest ok. Chodziło mi o to, czy sygnał będzie w stereo czy w mono, ale źle spojrzałem na schemat i stąd moje pytanie, w pierszym momencie wydało mi się, że lewy kanał jest połączony z prawym, i dopiero puszczony na trs-a, a w takim wypadku sygnał byłby w mono.
Pozdrawiam