Pianino cyfrowe dla początkującego
-
Re: Pianino cyfrowe dla początkującego
Kawai robi świetne, wręcz genialne el-piana. Tyle, że w nie tym zakresie kasy

Dokładnie TAK!
[addsig]
...
Najlepiej kup prawdziwe pianino, choćby używane, o ile masz miejsce. Oczywiście wszystko zależy jaki typ muzyki chcesz grać i co chcesz osiągnąć.
...
Odradzam. Za 2,5 tys. można kupić bez porównania lepsze piano cyfrowe, niż akustyczne pianino. Kilka lat temu Yamaha p (w różnych odmianach) była dobrym trafem. Ważny szczegół - żeby piano miało głośniki wbudowane!
A dobre akustyczne piana - dla mnie tylko, jeżeli mamy warunki do głośnego grania, pianino jest z wyższej półki, w dobrym stanie. Albo gdy nagrywamy frazy "vintage-acoustic soul/funk/pop". Pozdrawiam.
- Mariusz1333
...
Witam postanowiłem kupić sobie pianino cyfrowe i zacząć się uczyć na nim grać.Wcześniej miałem i grałem jedynie na keyboardzie.Jakie pianinko cyfrowe polecacie mi na początek w dobre cenie .Cena którą moge przeznaczyć na sprzęt to maksimum 2000zł....
znalezione pierwsze z brzegu:
http://olx.pl/oferta/pianino-yamaha-ydp-140-sprzedam-CID751-IDcz5f5.html#d2617fbaec
spełni Twoje oczekiwania.
(nie mam nic wspólnego ze sprzedawcą )
Ktoś poruszył temat Kawaii:
http://www.musiccenter.com.pl/product/15301/kawai-es-100-b-przenosne-pianino-cyfrowe.html
Choć szczerze powiedziawszy zgadzam się z przedmówcami, którzy pisali że coś porządnego jest do kupienia od poziomu 5 000zł.
Pozdrawiam.
Trochę radził bym jednak dozbierać. Do dwójki z nowych sztuk niewielki masz wybór i z markowych mocno ograniczony, ale już w przedziale 2,5-3 tys. można całkiem fajną klapę kupić, z dobrą klawiaturą, która zwykłemu zjadaczowi chleba lubiącemu sobie pograć powinna spokojnie wystarczyć.
- Mariusz1333
Czytałeś mój post?
Odradzam kupowanie używanego, zwłaszcza tak wiekowego instrumentu. Klawiatury ważone mają to do siebie, że niestety z biegiem lat zwyczajnie się zużywają. Wydać 2k, na coś co pamięta ubiegłe stulecie jest nieporozumieniem.