Coś na początek

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Molot
Coś na początek

Post autor: Molot » wtorek 11 lis 2014, 15:36

Witam pany!

To moj pierwszy temat aczkolwiek jak dla mnie wazny i z gory wybaczcie za maglowanie tematu typu co, gdzie, za ile. ale mam swoje typy a kto mi lepiej doradzi jak nie wy. Tak wiec na dniach planuje kupic interfejst audio i sluchawki w okolicach 1200zl z tym ze co do sluchawek obstawiam DT 770 PRO 250 i nie chce tego zmieniac. Problem natomiast jest z interfejsem, myslalem o Focusrite Scarlett 2i2 ktory cieszy sie popularnoscia natomiast co do mojej sytuacji finansowej 'niestety' natknalem sie na artykul EiS odnosnie BEHRINGER-a FCA610 ktory nie ukrywam spodobal mi sie tym bardziej ze nowego mozna juz znalesc za +/- 800zl. Jestem w stanie klepac biede do 10 jesli tylko ktorys z was panowie moglby mi uswiadomic iz jest to lepszy zakup typu cena/jakosc wzgledem Scarlett-a. Prosze was o pomoc i dzieki z gory!

KumiDr

Re: Coś na początek

Post autor: KumiDr » wtorek 11 lis 2014, 15:54

Jest jeszcze co najmniej jedna opcja w takim budżecie
Np. bardzo dobra karta ESI Juli@ (co rusz widzę na alegro chodzi po 250-300) a za resztę kasy kup mikser np. (A niech już będzie ten Behringer - UB 1404PRO)....
W sumie będziesz miał cztery inserty więcej

Molot

Post autor: Molot » wtorek 11 lis 2014, 16:07

Moja praca opiera sie wylacznie na software a co do sprzetu to w przyszlosci gra role klawiatura midi, monitory wiec nagrywanie vocalu czy jakies partie instrumentalne wogole nie maja dla mnie znaczenia. A co do uzywanych rzeczy z tej branzy to sie chyba w zyciu nie przekonam wiec raczej odpada.

Molot

Post autor: Molot » środa 12 lis 2014, 00:02

No panowie smialo ...

laser777

Post autor: laser777 » środa 12 lis 2014, 01:44

Ten berhringer o którym mówisz nie jest odpowiednikiem scarlet 2i2 jest to bardziej rozbudowany interfejs który ma więcej wejść
do samej pracy z softami nie jest ci potrzebne mocno rozbudowane urządzenie
ale mogę się założyć o piwo że prędzej czy później zmienisz zdanie co do pracy z samymi softami więc nic się nie stanie jak będziesz miał ich więcej

fallworm

Post autor: fallworm » środa 12 lis 2014, 10:04

...No panowie smialo ...... 

Jeżeli nie masz dużych potrzeb i komputer stacjonarny, zastanów się nas Esi Juli@. Na prawde genialny sprzet. Ja uzywałem 6 lat i jestem do tej pory z niej zadowolony mimo iż przesiadłem sie na sprzet RME.

do reszty pieniedzy doskładaj i kup monitory odsłuchowe.

Molot

Post autor: Molot » środa 12 lis 2014, 12:44

Oprocz dzwiekowych to nie mam poki co jakis inncyh potrzeb no ale co jak bede je mial, taki interfejs to jednak wygoda

ODPOWIEDZ