Mikrofon MXL 990 + ...?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Chaceusz
Mikrofon MXL 990 + ...?

Post autor: Chaceusz » środa 09 lip 2014, 00:29

Witam! Mam pytanie odnoścnie mikrofonu pojemnościowego i miksera. 
Otóż w najbliższym czasie chciałbym zakupić mikrofon MXL 990, ale nie mam pojęcia, który mikser z Phantomem 48 wybrać? Do wydania na mikser mam około 250 zł. Nie potrzebne jest mi dużo wejść, nagrywam jedynie w "studiu domowym". Chciałbym się także dowiedzieć co jeszcze potrzebe jest mi aby podłączyć mikser i mikrofon do komputera. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam !  

elmodagansta

Re: Mikrofon MXL 990 + ...?

Post autor: elmodagansta » czwartek 10 lip 2014, 14:01

Zależy co chcesz nagrywać. Żeby podłączyć mixer do kompa potrzeba jeszcze kartę dźwiękową "na poziomie" czyli niezintegrowaną. Ale teraz proponowałbym po prostu kartę dźwiękową/intarface audio USB - wiele posiada wbudowane zasilanie phantom i 2 kanały - skoro nie potrzebujesz dużo wejść.

presonus audiobox 22 vsl czy Scarlett 2i2 albo jakieś M-audio i to podłączasz bezpośrednio do komputera przez USB. Ale 250zł to trochę mało.

...
Witam! Mam pytanie odnoścnie mikrofonu pojemnościowego i miksera. 
Otóż w najbliższym czasie chciałbym zakupić mikrofon MXL 990, ale nie mam pojęcia, który mikser z Phantomem 48 wybrać? Do wydania na mikser mam około 250 zł. Nie potrzebne jest mi dużo wejść, nagrywam jedynie w "studiu domowym". Chciałbym się także dowiedzieć co jeszcze potrzebe jest mi aby podłączyć mikser i mikrofon do komputera. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam !  ...

Amator nagrywania wokalu i pudła w domu

Awatar użytkownika
Mariusz1333

Post autor: Mariusz1333 » czwartek 10 lip 2014, 14:58

...
. Ale teraz proponowałbym po prostu kartę dźwiękową/intarface audio USB - wiele posiada wbudowane zasilanie phantom i 2 kanały - skoro nie potrzebujesz dużo wejść.

albo po prostu 2 w 1:

http://www.djshop.pl/i7351,audio-technica,audio-technica-at2020-usb.html

elmodagansta

Post autor: elmodagansta » poniedziałek 14 lip 2014, 12:09

albo tak, ale to i tak więcej niż 250 :)...
...
. Ale teraz proponowałbym po prostu kartę dźwiękową/intarface audio USB - wiele posiada wbudowane zasilanie phantom i 2 kanały - skoro nie potrzebujesz dużo wejść.

albo po prostu 2 w 1:

http://www.djshop.pl/i7351,audio-technica,audio-technica-at2020-usb.html

...

Amator nagrywania wokalu i pudła w domu

ODPOWIEDZ