Witam! Ostatnio bardzo spodobał mi się sposób tworzenia ścieżki perkusyjnej jaki jest wykorzystywany w mobilnym DAW "Caustic". A zwłaszcza wygląd sequencera perkusji. Szukam sposobu, aby w Reaperze mogło to wyglądać podobnie. Mianowicie, żeby zamiast zwykłego piano rolla (?) mieć np 8 ścieżek w sekwencerze, każda na od innej części perkusji. Myślę, że znacznie przyspieszyłoby to i umiliło pracę z podkładami perkusyjnymi. Macie jakieś pomysły? Jakaś wtyczka? Zewnętrzny edytor?
P.S. Przy okazji, jako że dopiero zaczynam i miałem styczność dopiero z 5 DAWami (z czego 2 w wersji mobilnej) mam pytanie.. W Reaperze jest możliwość dostosowania efektu każdej wtyczki (w %), co jest bardzo przydatną opcją i pytanie brzmi: czy taka opcja to standard w każdym szanującym się DAWie? Ostatnio walczyłem trochę z Studio One i niestety nie udało mi się znaleźć tej (tak prostej wydawało by się) opcji.. Jedyne co osiągnąłem, to wysyłka efektu na ścieżkę FX i zabawa głośnością tej ścieżki, ale nie brzmiało mi to tak samo..
Wybaczcie wszelkie błędy, wyklepałem to wszystko z telefonu, który kiepsko sobie radzi z edytorem tekstu na tej stronie