Witam. Mam pytanie odnośnie mojej karty RME 9632 tzn. czy można ustawić ja w ten sposób aby na jej wejście podawany był sygnał z komputera np. chciałbym nagrać piosenkę "lecącą" w danym momencie na przeglądarce internetowej i nie mogę tego zrobić, a próbowałem juz różnych sposobów. Proszę o pomoc.
RME 9632 - sygnał z komputera
- OlimpRecordsStudio
Re: RME 9632 - sygnał z komputera
Kolego jest to opisane w instrukcji Totalmix-a. Najprościej:
jeżeli masz sygnał w wyjściu 1/2 (najniższa część miksera) to kliknij myszką w nazwę wyścia razem z klawiszem Ctrl. Ta nazwa zmieni kolor na czerwony
Teraz w programie rejestrującym wybierz kanał 1/2 i powinieneś mieć sygnał w wyjścia. Nagrywasz i gotowe! Nie zapomnij odznaczyć tego przycisku w wyjściu sygnału.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com
wystarczy skrzystać z instrukcji
strona 69
strona 69...
Kolego OlimpRecordsStudio dziękuję ale jakos mi nie działa, mógłbyś dokładniej mi to opisać ? Mój prog. rejestrujący to cubase 5.
Do wiadomości "Zbynia" - zakupiłem karte nową , jednak bez instrukcji... Proszę tylko o pomoc, a nie o "cwane" komentarze.
strona 69...
DZIĘKUJĘ OlimpRecordsStudio , a jednak działa .... ;)
instrukcja jest na stronie rme podobnie jak sterowniki czy firmware
Jak kupiłeś w Polsce to pisz do sprzedawcy - ma zasrany obowiązek takowa dostarczyć
- OlimpRecordsStudio
Jak kupiłeś w Polsce to pisz do sprzedawcy - ma zasrany obowiązek takowa dostarczyć...
Dobre hasło, aczkolwiek zupełnie nieskuteczne. Dawno temu pisałem tu na forum dokładnie o tym. Kupiłem RME UC, prosiłem długo o instrukcję dystrybutora. Dostałem szczątkową część dopiero jak podałem numer seryjny urządzenia! Sam opis karty i instalacji. Cały Totalmix oraz reszta została pominięta. Prawo prawem a robią i tak jak chcą...
Wesołych Świąt
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com