Podsłuch dźwięków w DAW
...Jaka stylistyka?...
Generalnie najwiecej mam doczynienia ze stylistyka pop/dance i w tych klimatach potrzebna jest mozliwosc szybkiego podrzucenia loopa do projektu- pogladowo.
Generalnie najwiecej mam doczynienia ze stylistyka pop/dance i w tych klimatach potrzebna jest mozliwosc szybkiego podrzucenia loopa do projektu- pogladowo.
Re: Podsłuch dźwięków w DAW
...Jaka stylistyka?...
......Jaka stylistyka?...
Generalnie najwiecej mam doczynienia ze stylistyka pop/dance i w tych klimatach potrzebna jest mozliwosc szybkiego podrzucenia loopa do projektu- pogladowo. ...
Wspólne znowu o Sonar. Wraz z programem dostajesz gotowa bibliotekę loopow. Również w aplikacjach typu BFD Eco, lub Addictive drums mamy gotowe presety, które po lekkiej obróbce nadają się do takich celów.
Generalnie najwiecej mam doczynienia ze stylistyka pop/dance i w tych klimatach potrzebna jest mozliwosc szybkiego podrzucenia loopa do projektu- pogladowo. ...
Wspólne znowu o Sonar. Wraz z programem dostajesz gotowa bibliotekę loopow. Również w aplikacjach typu BFD Eco, lub Addictive drums mamy gotowe presety, które po lekkiej obróbce nadają się do takich celów.
Jako daw używam Nuendo/protools'a, na Sonara nie będę sie przesiadał :) Myślałem o czymś w stylu Stylusa. Jak ktoś ma jakieś koncepcje to napiszcie. Jak nie, to temat niech ginie. Prędzej czy później coś tam znajde :)
A podaj jakieś przykładowe nagrania referencyjne, będzie łatwiej dopasować odpowiedź.
Klawisze, kompozycja, produkcja... :)
material referencyjny to w tym momencie Avicii, generalnie ultrapop jak Dr.Luke/Max Martin. Ok, chyba musze sie pogodzic ze Stylusem chociaż ulewa mi się tym, wszędzie tego pełno poza tym drogie jak CHOLERA ale najbardziej uniwersalne muzycznie dla mnie. Myślałem o jakimś prostszym generatorze loopów ale przynajmniej będzie na lata. Pietras, zarzuć jakimś tematem konkretnym...
Ok, jeśli dobrze rozumiem, to potrzebujesz "post-tranceowych/electropopowych/ciut-housowych" drumów w postaci loopów.
W Stylusie raczej słabo o takie loopy, chyba że jest jakiś dodatek. Dwa pomysły jakie mi przychodzą do głowy, choć założę się, że nie są to najlepsze rozwiązania, to niektóre z packów Vengeance (z loopami, nie z samplami!) albo Nexus i któryś tam dodatek z klubowymi loopami. Choć skłaniałbym się ku Vengaence, ale tych trzeba nakupić kilka, żeby mieć swobodę wyboru. Stylus jest super, ale nie jest "stylowy", jeśli chodzi o tę muzykę.
Chętnie usłyszę inne propozycje.
Klawisze, kompozycja, produkcja... :)