Podsłuch dźwięków w DAW

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
gores
Kontakt:
Re: Podsłuch dźwięków w DAW

Post autor: gores » piątek 11 kwie 2014, 09:53

...Jaka stylistyka?...

Generalnie najwiecej mam doczynienia ze stylistyka pop/dance i w tych klimatach potrzebna jest mozliwosc szybkiego podrzucenia loopa do projektu- pogladowo.

Awatar użytkownika
gores
Kontakt:

Post autor: gores » piątek 11 kwie 2014, 09:53

...Jaka stylistyka?...

Generalnie najwiecej mam doczynienia ze stylistyka pop/dance i w tych klimatach potrzebna jest mozliwosc szybkiego podrzucenia loopa do projektu- pogladowo.

wienryk

Post autor: wienryk » piątek 11 kwie 2014, 11:31

......Jaka stylistyka?...

Generalnie najwiecej mam doczynienia ze stylistyka pop/dance i w tych klimatach potrzebna jest mozliwosc szybkiego podrzucenia loopa do projektu- pogladowo. ...
Wspólne znowu o Sonar. Wraz z programem dostajesz gotowa bibliotekę loopow. Również w aplikacjach typu BFD Eco, lub Addictive drums mamy gotowe presety, które po lekkiej obróbce nadają się do takich celów.

Awatar użytkownika
gores
Kontakt:

Post autor: gores » piątek 11 kwie 2014, 18:36

Jako daw używam Nuendo/protools'a, na Sonara nie będę sie przesiadał :) Myślałem o czymś w stylu Stylusa. Jak ktoś ma jakieś koncepcje to napiszcie. Jak nie, to temat niech ginie. Prędzej czy później coś tam znajde :)

Awatar użytkownika
PieTras!

Post autor: PieTras! » piątek 11 kwie 2014, 19:17

A podaj jakieś przykładowe nagrania referencyjne, będzie łatwiej dopasować odpowiedź.

Klawisze, kompozycja, produkcja... :)

Awatar użytkownika
gores
Kontakt:

Post autor: gores » piątek 11 kwie 2014, 20:33

material referencyjny to w tym momencie Avicii, generalnie ultrapop jak Dr.Luke/Max Martin. Ok, chyba musze sie pogodzic ze Stylusem chociaż ulewa mi się tym, wszędzie tego pełno poza tym drogie jak CHOLERA ale najbardziej uniwersalne muzycznie dla mnie. Myślałem o jakimś prostszym generatorze loopów ale przynajmniej będzie na lata. Pietras, zarzuć jakimś tematem konkretnym...

Awatar użytkownika
PieTras!

Post autor: PieTras! » sobota 12 kwie 2014, 02:02

Ok, jeśli dobrze rozumiem, to potrzebujesz "post-tranceowych/electropopowych/ciut-housowych" drumów w postaci loopów.
W Stylusie raczej słabo o takie loopy, chyba że jest jakiś dodatek. Dwa pomysły jakie mi przychodzą do głowy, choć założę się, że nie są to najlepsze rozwiązania, to niektóre z packów Vengeance  (z loopami, nie z samplami!) albo Nexus i któryś tam dodatek z klubowymi loopami. Choć skłaniałbym się ku Vengaence, ale tych trzeba nakupić kilka, żeby mieć swobodę wyboru. Stylus jest super, ale nie jest "stylowy", jeśli chodzi o tę muzykę.
Chętnie usłyszę inne propozycje.

Klawisze, kompozycja, produkcja... :)

ODPOWIEDZ