Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
k_skinny - Posty:38
problem w zapisie dźwięku
autor: k_skinny » środa 04 gru 2013, 22:08
Cześć. Gdy zapisuje dźwięk w Adobe Audition 3.0(okono file>export) w formacie mp3 idźwięk jest zmulony. Dodam jeszcze, że wokal nagywam w jakości 96 khz bit też eksportuje do tej rozdzielczości.
Jak zapisać w tym programie dźwięk w mp3 żeby nie był zmulony?
-
MichalS - Posty:19
autor: MichalS » środa 04 gru 2013, 22:24
...Cześć. Gdy zapisuje dźwięk w Adobe Audition 3.0(okono file>export) w formacie mp3 idźwięk jest zmulony. Dodam jeszcze, że wokal nagywam w jakości 96 khz bit też eksportuje do tej rozdzielczości.
Jak zapisać w tym programie dźwięk w mp3 żeby nie był zmulony?...
Nie używam Adobe Audition, ale zdecydowanie spróbowałbym zrobić mp3 w rozdzielczości 48kHz.
A wiesz po co mi takie grube przewody głośnikowe?
Żeby elektrony basowe mogly się przecisnąć.
-
autor: k_skinny » środa 04 gru 2013, 22:36
......Cześć. Gdy zapisuje dźwięk w Adobe Audition 3.0(okono file>export) w formacie mp3 idźwięk jest zmulony. Dodam jeszcze, że wokal nagywam w jakości 96 khz bit też eksportuje do tej rozdzielczości.
Jak zapisać w tym programie dźwięk w mp3 żeby nie był zmulony?...
Nie używam Adobe Audition, ale zdecydowanie spróbowałbym zrobić mp3 w rozdzielczości 48kHz....
Sory zapomniałem o jednej rzeczy gotowy mix zapisuje się w WAVie żeby nie stracić na jakości dopiero po masteringu zapisuje się w mp3 i wypala do 320 kbs.
-
MichalS - Posty:19
autor: MichalS » czwartek 05 gru 2013, 10:22
Sory zapomniałem o jednej rzeczy gotowy mix zapisuje się w WAVie żeby nie stracić na jakości dopiero po masteringu zapisuje się w mp3 i wypala do 320 kbs.
...
Czyli na którym etapie dźwięk zaczyna mulić? Przy zgraniu do WAV'a, czy dopiero po konwersji na mp3?
A wiesz po co mi takie grube przewody głośnikowe?
Żeby elektrony basowe mogly się przecisnąć.
-
DJOZD
autor: DJOZD » czwartek 05 gru 2013, 10:35
......
Nie używam Adobe Audition, ale zdecydowanie spróbowałbym zrobić mp3 w rozdzielczości 48kHz....
Nie ma to najmniejszego sensu.
Różnica po zgraniu do mp3 powyżej 128 kbps na kanał powinna być marginalna w ględem wersji wav. Problemem może być sposób kompresji lub niewłaściwy tor odtwarzania.
-
autor: k_skinny » wtorek 10 gru 2013, 21:59
.........
Nie ma to najmniejszego sensu.
Różnica po zgraniu do mp3 powyżej 128 kbps na kanał powinna być marginalna w ględem wersji wav. Problemem może być sposób kompresji lub niewłaściwy tor odtwarzania. ...
Dźwięk strasznie mulił jak zapisałem kawałek tylko po miksie od razu do MP3. Wiadomo, żę powinienem zapisać w WAV.
Jak będą jeszcze jakieś problemy to będę pisał.