Jako iz to moj pierwszy post witam wszystkich serdecznie.
Jestem klawiszowcem a w szczegolnosci trebaczem, taki sobie nietypowy instrument wybralem. Dotychczas nagrywalem swoja sciezke do podkladow, lub kilka detych sciezek perfidnie mikrofon jeff jack-mini jack- wejscie mikrofonowe. Obrobka w programie audacity.
Od tygodnia jestem posiadaczem Behringera 1002fx. Mam to co bylo mi bardzo potrzebne, czyli efekt poglosow dzieki procesorowi dzwieku.
Teraz mam pytanie.
Chcialbym nagrywac slyszac moj trabkowy dzwiek i playback w sluchawkach. Z wcisnietym przyciskiem cd tape to main to dziala, ale wystepuje petla jak dobrze czytam instrukcje. Gdy jest wcisniety cd tape to ctrl slysze podklad, nie jest on nagrywany czyli odsluch, ale za to nie slysze siebie:/
Narazie mam podpiete mikrofon do mic1, cd tape out do mikrofonowego wejscia, cd input do wyjscia z kompa.
Wiem ze to moze glupio brzmi ale jestem totalnie zielony w tych sprawach i dopiero zaczynam sie w to bawic. Czy da to sie jakos inaczej skonfigurowac, polaczyczebym slyszal podklad puszczany z programu i jednoczesnie siebie z efektem??
Pozdrawiam