Problem z nośnikiem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Yellow78
Problem z nośnikiem

Post autor: Yellow78 » czwartek 01 sie 2013, 11:34

Co prawda robię swoje własne produkcje lecz są to amatorskie rzeczy więc wpadłem tylko na chwilę. Mianowicie kupiłem kiedyś płytę i wszystko było OK lecz po wizycie małego kolegi na płycie pojawiło się kilka rysek w tym jedna taka która powoduje całkowite zacięcie płyty. I oto moje pytanie: czy w warunkach "domowych" mogę nagrać ten album tak aby brzmiał jak na oryginalnej płytce? Wymyśliłem sobie że zrzucę na kompa za pomocą programu Audiograbber piosenki z krążka a kawałeczek na którym płyta się tnie pobiorę z neta w formacie FLAC i przekonwenteruję do 16bitowego WAVa. Po prostu nie chcę stracić nic na jakości i stąd to pytanie. I czy ma znaczenie jakim programem zgram utwory na nową płytkę? Do własnych utworów korzystam z Windows Media Player (jednak rzadko mam taką potrzebę) ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie.

Wiem że najprościej byłoby kupić drugi egzemplarz ale taniej jest kupić czystą płytę za dwa złote niż to samo za 3 dychy. Niestety ale jest trochę skąpy i nienawidzę wydawać pieniędzy na to samo dwa razyWink.

Z góry dzięki za odp. Wiem ża na forum są profesjonaliści i dlatego wolę się was poradzić.

Awatar użytkownika
raflezjak
Kontakt:

Re: Problem z nośnikiem

Post autor: raflezjak » czwartek 01 sie 2013, 23:19

Witam.  Wypróbuj programik BadCopyPro. Ewentualne zwykłym ClonemCD do ISO. Na koniec pozostaje możliwość o której wspomniałeś.

BCR-2000, PCR-500, UMA25s, Roland D-10, Yamaha RM1X, Yamaha SU 700, Yamaha A3000, Roland MC-303, Kaossilator, Exar SM07, Crumar Multiman-S(w rozsypce), Behringer MS40, Renoise.

ODPOWIEDZ