Skanowanie zapisu nutowego do programu

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Wokalista93
Skanowanie zapisu nutowego do programu

Post autor: Wokalista93 » sobota 15 gru 2012, 21:37

Witam.

Potrzebuje takiego programu jak w temacie. Chodzi mi o takie oprogramowanie: skanuje skanerem zapis nutowy, odpala mi to w jakimś programie, nastęonie edytuje ewentualne błędy. Ważne jest żeby można było później z tego programu wyeksportować midi czy jakiś inny format żeby można było odsłuchać te nutki. Cena nie gra roli. Chodzi mi o jak najdokładniejsze i profesjonalne oprogramowanie.

Pozdrawiam

TrevorMuzzy

Re: Skanowanie zapisu nutowego do programu

Post autor: TrevorMuzzy » niedziela 16 gru 2012, 05:31

Moim zdaniem do samego skanowania program - PhotoScore Ultimate a później edycja to już coś bardziej rozbudowanego np Sibelius.

Takie coś na pewno rozwiąże problem.

Sibelius to jeden z najlepszych programów do kompozycji muzycznych, zapisu nutowego, gdzie później można taki zapis wydrukować. I wg mnie będzie idealny do edycji nut.

Awatar użytkownika
rysiot

Post autor: rysiot » czwartek 21 mar 2013, 14:32

...Moim zdaniem do samego skanowania program - PhotoScore Ultimate a później edycja to już coś bardziej rozbudowanego np Sibelius.
Takie coś na pewno rozwiąże problem.
Sibelius to jeden z najlepszych programów do kompozycji muzycznych, zapisu nutowego, gdzie później można taki zapis wydrukować. I wg mnie będzie idealny do edycji nut....
Muzyka to moja pasja, gram na klawiszach.

Awatar użytkownika
rysiot

Post autor: rysiot » czwartek 21 mar 2013, 14:34

Dobry jest jeszcze program Smart Score X Pro
Muzyka to moja pasja, gram na klawiszach.

ODPOWIEDZ