Mix i mastering

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
laik666
Re: Mix i mastering

Post autor: laik666 » piątek 08 mar 2013, 15:31

...
o rany ale ułom

gościu MASZ W NECIE MASE TAKICH FILMÓW - rusz tyłek i je pooglądaj a nie zawracasz głowe pierdułami z których i tak nic nie wyciągniesz...

sam jesteś ułom . MASA FILMÓW ,jpd pisałem wyżej,że nie przydały mi się wiec ogarnij ,nie chcesz czytać tego to nie czytaj sam sobie głowe zawracasz. 

Mam na mysli mix wokalu czyli obróbke i skomponowanie to i obrobienie z podkladem czyli mastering ,mniej wiecej . same podstawy tylko . Mowa o nie wiem jakiej kwocie oferowac prosze .

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » piątek 08 mar 2013, 16:23

Dobra wiem wiem nie przyda sie,to co szkodzi komus to zrobic?
to moj problem ze to jest bez sensu i mi sie nie przyda

Dokładnie twój problem.
Masz w nosie rady forumowiczów.
Rusz 4 litery i do edukacji marsz.

Wiedza nie gryzie!

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » piątek 08 mar 2013, 17:06

coraz bardziej mi się widzi,że to prowokacja jakaś.

MaciejN

Post autor: MaciejN » piątek 08 mar 2013, 21:03

......Dobra wiem wiem nie przyda sie,to co szkodzi komus to zrobic? to moj problem ze to jest bez sensu i mi sie nie przyda :P Niech ktos poswieci na to chwile i zrobi to w AA,a ja bede zyl ze swiadomoscia ze mi sie to nie przyda ....

Szukasz naiwniaka? Kto poważny będzie marnował na to czas?

...

Litości!!! Od kiedy powagę człowieka mierzy się miarą marnowania czasu i pomocy innym? A może własnie to, że komus bezinteresownie pomożesz postawi Cię w świetle poważnego gościa? Oczywiście nie sztuką jest by wyłożyć wszytko na tacy, ale co z wami ludzie jest? Kasa i tylko kasa? Obłęd jakiś  normalnie.

Do autora wątku:

Wrzuć gdzieś na serwer ścieżki i daj mi link na PW.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 09 mar 2013, 08:33

....Litości!!! Od kiedy powagę człowieka mierzy się miarą marnowania czasu i pomocy innym? A może własnie to, że komus bezinteresownie pomożesz postawi Cię w świetle poważnego gościa? Oczywiście nie sztuką jest by wyłożyć wszytko na tacy, ale co z wami ludzie jest? Kasa i tylko kasa? ......

Dlaczego ty mówisz o pieniądzach? Chodzi o sensowność tej roboty.

To nic innego jak wspieranie pokolenia ludzi niepotrafiących uczyć się i szukać informacji samemu. Chcesz się w to bawić, proszę bardzo . Gwarantuje ci że ten człowiek nie nauczy się niewiele. I utknie w presetach, taki jego los, zresztą jak większość hiphopowców (Youtube to potwierdza, dla rozluźnienia atmosfery - http://www.youtube.com/watch?v=_UtvAvG4Kkk). Co tym idzie twoja strata czasu, bo podobnych materiałów jest masa (i już teraz nie potrafi z nich skorzystać). To że ty zrobisz filmik z jego konkretnie wokalem da mu tylko tyle że wklei wszystkie te same ustawienia do wszystkich utworów.

Nic nie zastąpi samodzielnej pracy i nauki, pokonywania realnych problemów podczas pracy z muzyką.

Koledze zamiast internetowego kursu wklejania presetów proponuje wziąć udział w kursie realizacji dźwięku opartym o system DAW. Na 0db.pl jest sprzedawany świetny produkt tej kategorii. Przy odrobinie samozaparcia wyciągnie z tego nieporównywalnie więcej niż z filmiku który będzie dla niego tylko i wyłącznie niezrozumiałą instrukcją instrukcji dotyczącą kolejności wklejania sporządzonych presetów. Ale o tym już pisałem.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 09 mar 2013, 08:39

Nie zdzierżę dłużej braku edycji postów. Poniżej edycja:

"Dlaczego ty mówisz o pieniądzach? Chodzi o sensowność tej roboty.

To nic innego jak wspieranie pokolenia ludzi niepotrafiących uczyć się i szukać informacji samemu. Chcesz się w to bawić, proszę bardzo . Gwarantuje ci że ten człowiek nauczy się bardzo niewiele. I utknie w presetach, taki jego los. Zresztą jak większość hiphopowców (Youtube to potwierdza, dla rozluźnienia atmosfery - http://www.youtube.com/watch?v=_UtvAvG4Kkk). Co tym idzie twoja strata czasu, bo podobnych materiałów jest masa (i już teraz nie potrafi z nich skorzystać). To że ty zrobisz filmik, z jego konkretnie wokalem, da mu tylko tyle że wklei wszystkie te same ustawienia do wszystkich utworów.

Nic nie zastąpi samodzielnej pracy i nauki, pokonywania realnych problemów podczas pracy z muzyką.

Koledze zamiast internetowego kursu wklejania presetów proponuje wziąć udział w kursie realizacji dźwięku opartym o system DAW. Na 0db.pl jest sprzedawany świetny produkt tej kategorii. Przy odrobinie samozaparcia wyciągnie z tego nieporównywalnie więcej niż z filmiku, który będzie dla niego tylko i wyłącznie niezrozumiałą instrukcją obsługi, dotyczącą kolejności wklejania sporządzonych presetów. Ale o tym już wcześniej pisałem."

MaciejN

Post autor: MaciejN » sobota 09 mar 2013, 08:47

Link zawodowy, ale nie można wszystkich wrzucac do jednego worka. nie wiem tez czy to bedzie strata czasu, bo ja nic nie napisałem że zrobie filmik. Dla mnie nie dobrym jest dac komuś rybę. Zje i za godzine znowu bedzie głodny. Lepiej dac wędkę, wtedy jak sie nauczy, to sam sobie bedzie łowił ryby. Pozostaje tylko jeszcze jedno..., chęć by dać tą wedkę. :)

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 09 mar 2013, 08:48

Nawiasem mówiąc - wszyscy tutaj pomagamy będąc na tym forum. Pisząc posty, podając wskazówki, szukając informacji. Robimy to całkowicie bezinteresownie. Czasem wybicie komuś głupich pomysłów to też pomoc i oszczędność czyjegoś czasu

MaciejN

Post autor: MaciejN » sobota 09 mar 2013, 08:58

...Nawiasem mówiąc - wszyscy tutaj pomagamy będąc na tym forum. Pisząc posty, podając wskazówki, szukając informacji. Robimy to całkowicie bezinteresownie. Czasem wybicie komuś głupich pomysłów to też pomoc i oszczędność czyjegoś czasu ... 

Tyle że jak przeczytasz na spokojnie posty od góry, to w wielu wypadkach wypowiedzi są delikatnie mówiąc snobistyczne z naciskiem na "zero kultury", traktujące innego z góry jak jakiegoś obszczymura. Jak przeczytasz posty z całego forum..., to dopiero jest jazda.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 09 mar 2013, 09:16

....Tyle że jak przeczytasz na spokojnie posty od góry, to w wielu wypadkach wypowiedzi są delikatnie mówiąc snobistyczne z naciskiem na "zero kultury", traktujące innego z góry jak jakiegoś obszczymura. Jak przeczytasz posty z całego forum..., to dopiero jest jazda....

Wszyscy znaczy - wszyscy co mają coś do powiedzenia. Zgadza się, są tutaj osoby które swoim sposobem wypowiedzi wzburzają emocje czytających, ale pod warstwą szorstkości często są wartościowe informacje. To nie cecha tylko tego forum, to cecha każdego forum. Ludzkość wspólne cechy niezależnie od dziedziny.

Co jakiś czas wpada tu na forum nowa osoba i ustawia wszystkich odpowiednio. Ciekawe zjawisko socjologiczne. Zbynia o tym prawił parę razy.

ODPOWIEDZ