M-Audio Audiophile 2496 + MP Studio Art Tube + StudioProject sB1 - problem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
daniels91
M-Audio Audiophile 2496 + MP Studio Art Tube + StudioProject sB1 - problem

Post autor: daniels91 » wtorek 25 gru 2012, 18:31

Witam,

zwracam sie z wielka prosba do znawcow sprzetu audio o pomoc i rozwiazanie problemu:

A problem jest taki iz zakupilem mikrofon pojemnosciowy SudioProjects B1, Preampa Mp Studio Art Tube oraz karte dzwiekowa M-Audio Audiophile 2496 i sprobowalem juz wszystkich sposobow,ale nadal nie jestem w stanie nagrac jakiegokolwiek dzwieku mikrofonem...

Dla wyjasnienia mikrofon podlaczylem do preampa kablami xlr-xlr,preampa do karty dzwiekowej,ktora ma tylko wejscia typu chinch podlaczylem kablem xlr-6,3jack do ktorego wlozylem przejsciowke z 6,3jack na chinch.

Sytuacja wyglada w ten sposob iz wieze hifi podlaczylem dwoma chinchami do wejsc "out" od karty dziwekowej-(dzwiek dziala) i pozostaja 2 wejscia "in" w tej karcie(spróbowałem i do jednego i do drugiego) do ktorej podlaczylem wlasnie tego preampa ale tylko jednym chinchem,lecz wydaje mi sie ze nagrywac i tak powinno tylko,ze w mono co dla mnie nie ma roznicy,bo to zaden problem po nagrywce przeksztalcic nagranie w stereo.

Sciagnelem kodeki najnowsze z oficjalnej strony M-Audio i w tym panelu M-Audio wykrywa karte dziwekowa,ale nie mam pojecia czy jestem w stanie tam cos zmienic,aby zadzialalo to nagrywanie. W preampie wlaczylem opcje zasilania Phantomowego+48v,wiec nie widze zadnego bledu jaki moglem popelnic,a mimo to nie dziala nagrywanie. Probowalem nagrywac programami cool edit pro,total recorder,audacity i nic. W ustawieniach windows nagrywania tez probowalem chyba kazdej opcji i nic.

Bylbym wdzieczny,gdyby ktos kto mial taki problem lub co sie zna wytlumaczyl klarownie co zrobic,aby mikrofon zaczal nagrywac. Dzieki z gory i  prosze o jak najszybsza pomoc,bo w tym roku jeszcze jakiegos hicika trza nagrac hehe. Pozdrowki;)

ps jakby ktos mial jakies pytania,bo nie zrozumial np wszystkiego o co mi chodzi to chetnie wytlumacze dokladniej ;)

ODPOWIEDZ