Pro Tools 10 i sterowniki ASIO

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Pro Tools 10 i sterowniki ASIO

Post autor: Łukasz1985 » sobota 01 gru 2012, 15:17

Witam. Kilka dni temu zakupilem Pro Toosl 10. Niestety dzieja sie dziwne rzeczy na mojej karcie (edirol UA 101) jakies trzaski i pierdniecia. Postanowilem zainstalowac sterowniki ASIO4all, o dziwo wszystko na nich dziala OK I teraz pytanie: czy sterowniki nie dedykowane do karty moga psuc jakosc dzwieku?

P.S. z tego co mi sie wydaje to ASIO zarzadza tylko opoznieniami itp a nie ma wplywu na jakosc dzwieku.

Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: Pro Tools 10 i sterowniki ASIO

Post autor: Łukasz1985 » sobota 01 gru 2012, 15:51

...Witam. Kilka dni temu zakupilem Pro Toosl 10. Niestety dzieja sie dziwne rzeczy na mojej karcie (edirol UA 101) jakies trzaski i pierdniecia. Postanowilem zainstalowac sterowniki ASIO4all, o dziwo wszystko na nich dziala OK I teraz pytanie: czy sterowniki nie dedykowane do karty moga psuc jakosc dzwieku?

P.S. z tego co mi sie wydaje to ASIO zarzadza tylko opoznieniami itp a nie ma wplywu na jakosc dzwieku.

Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam....

Oczywiscie nikt mi nie odpowie na to pytanie bo ejst banalne:-)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: Pro Tools 10 i sterowniki ASIO

Post autor: Łukasz1985 » sobota 01 gru 2012, 17:23

...
...Witam. Kilka dni temu zakupilem Pro Toosl 10. Niestety dzieja sie dziwne rzeczy na mojej karcie (edirol UA 101) jakies trzaski i pierdniecia. Postanowilem zainstalowac sterowniki ASIO4all, o dziwo wszystko na nich dziala OK I teraz pytanie: czy sterowniki nie dedykowane do karty moga psuc jakosc dzwieku?

Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam....

Oczywiscie nikt mi nie odpowie na to pytanie bo ejst banalne:-)
...

Moze redakcja sie wypowie:-)

[addsig]

ODPOWIEDZ