Korg Trinity/Triton Le - warto?
Korg KRONOS, Korg OASYS, Korg M3, Yamaha Motif XS, Access Virus TI
-
Re: Korg Trinity/Triton Le - warto?
(mam s90 i korg extreme)
Extreme ma "wyścigową" klawiaturę i nieokiełznane możliwości... przy czym jest przejrzysty i brzmi jak ogień z d%^&
i zgodzę się z przedmówcą .. że lepiej topowy używany starszy model niż najnowszy budżetowy.
ps: mój extreme 61 na sprzedaż) :)

-
Używany model, który kupiłem ma bardzo dużą ilość banków, wgranych brzmień, dyskietek... Będę miał się czym bawić. Ostatecznie mój zestaw:
- Yamaha Motif XS8
- Access Virus TI2 Keyboard
- Korg Trinity Plus
A moje stare instrumenty sprzedam komuś z znajomych z branży.
Pozbywam się Korgów, adres mailowy mkobrynski@hotmail.com
-
Fajnie, ale jakie ma banki brzmień w trybie PROG:
- A, B
- A, B, S
- A, B, C, D
- A, B, C, D, S
-
Fajnie, ale jakie ma banki brzmień w trybie PROG:
- A, B
- A, B, S
- A, B, C, D
- A, B, C, D, S ...
To czwarte. Full!
Pozbywam się Korgów, adres mailowy mkobrynski@hotmail.com
No to brawo!
W Polsce to niezwykła rzadkość, żeby Trinity miał wypas prawie po brzegi. Gratuluję i życzę samych hitów! :)
Polska w ogóle jest trudnym rynkiem na zbyt instrumentów muzycznych. Sam handluję od czasu do czasu, a raczej upłynniam znajomym i poluję na okazje, ale najlepsze rarytasy to tylko USA... Ewentualnie jakieś sklepiki muzyczne w NL - w second handzie w 2008 roku stał Nord Lead 2 za 400 ojro gdzie kurs wynosił 3,30, innym razem Extreme 61 z MOSSem CD max Ram instrukcjami i brzmieniami za 1000 Euro do negocjacji, Z1 z karta za 375... Holandia to piękny kraj :). A u nas... niby jest pięknie, ale jak widzę np. Extreme 88 za 7,5k PLN to śmiać mi się chce .
...
Polska w ogóle jest trudnym rynkiem na zbyt instrumentów muzycznych. Sam handluję od czasu do czasu, a raczej upłynniam znajomym i poluję na okazje, ale najlepsze rarytasy to tylko USA... Ewentualnie jakieś sklepiki muzyczne w NL - w second handzie w 2008 roku stał Nord Lead 2 za 400 ojro gdzie kurs wynosił 3,30, innym razem Extreme 61 z MOSSem CD max Ram instrukcjami i brzmieniami za 1000 Euro do negocjacji, Z1 z karta za 375... Holandia to piękny kraj :). A u nas... niby jest pięknie, ale jak widzę np. Extreme 88 za 7,5k PLN to śmiać mi się chce ....
Jak widzę NL2 Rack za 4k to dopiero śmiech bierze...