RME Fireface UFX + SSL X-Rack - jak to połączyć?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Attacker
RME Fireface UFX + SSL X-Rack - jak to połączyć?

Post autor: Attacker » niedziela 29 kwie 2012, 14:00

Witam.
Prosze Was o pomoc w konfiguracji RME Fireface UFX i SSL X-Rack.
Mam nowego RME Fireface UFX i SSL X-Rack z modułami Stereo Bus Compressor i Stereo EQ Module. Prolem jaki mam to nie wiem jak to ze sobą sprzegnac?
Poki co pospinalem to tak, ze z wyjscia 3/4 w RME wypuszczam sygnal do SSL i wracam z SSL'a do RME w wejscie liniowe 1/2. Dziala to, ale nie do konca takie rozwiazanie mnie zadowala.
Ciekaw jestem czy da sie to jakos inaczej podlaczyc, zeby SSL dzialal jako FX? Problem jest tez w DAWie, bo robie wysylke z jakiegos tracku, kieruje go na inny slad, wlaczam podsluch i moge juz operowac na SSL, ale w takiej konfiguracji to slysze dwa sygnaly, ten z wysylki i ten z powrotu.
Dzialam na Cubase 6. Moze ktos mi pomoze w tym?

Inna sprawa to jak podlaczyc, zeby np: jak bym chcial nagrywac jakis instrument, to zeby sygnal przechodzil mi przez SSL'a? Tak zebym slyszal co robie.
Taka sama sytuacje chcialbym robic juz na gotowym mixie, zeby dwa sygnaly przepuscic przez SSL.

Nie moge tego ogarnac, moze cos w RME w TotalMixie poprzestawiac, moze jakos inaczej to podlaczyc? Pomocy prosze.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Re: RME Fireface UFX + SSL X-Rack - jak to połączyć?

Post autor: Marc.The.Drummer » niedziela 29 kwie 2012, 16:59

A w instrukcji od SSL nic nie pisze jakie sa mozliwe polaczenia?

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

ODPOWIEDZ