Acer Aspire 5720ZG

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Dżdżysty
Acer Aspire 5720ZG

Post autor: Dżdżysty » sobota 14 sty 2012, 18:48

Witam

Mam pytanie odnośnie laptopa do grania live z połączeniu z klawiaturą sterującą.

Mam okazję kupić Acer Aspire 5720ZG za śmieszne pieniądze praktycznie w idealnym stanie i pytanie czy on uciągnie granie na żywo. Nie jakieś wielkie sety,  generalnie gram na klawiszach reggae i pomyślałem że fajnie by było wziąć na koncert MPK mini z abletonem czy fl żeby porobić jakieś akcenty, hity czy pograć w intro na jakiś dziwnych vst :D. 

Jak Państwo Realizatorstwo uważa, czy taki komputer z tym kontrolerem zapewni latencje na tyle niską żeby dało się normalnie grać i czy w ogóle to ma sens.

Dziękuje z góry

PS Jeśli to zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie

Zbynia

Re: Acer Aspire 5720ZG

Post autor: Zbynia » sobota 14 sty 2012, 19:14

Każdy laptop wyprodukowany w ciągu ostatnich 4 lat (a nawet 6) uciągnie granie na żywo a wiele z nich nawet wymagające instrumenty vsti

Tym sobie głowy nie zawracaj

Lepiej zwróć uwagę czy karta którą podłączysz będzie miała wydajne i stabilne sterowniki bo od tego wszystko obecnie zależy

Dżdżysty

Post autor: Dżdżysty » sobota 14 sty 2012, 20:04

hmm no właśnie tu jest problem, line 6 ux1 to jedyne urządzenie w moim posiadaniu które możnaby nazwać kartą dźwiękową. Nie wiem czy granie przez to nie mija się z celem. Bo o wbudowanej karcie laptopa nawet nie myśle.

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 15 sty 2012, 00:36

No to już sam musisz przetestować ale najlepiej na tym konkretnym lapku - niestety na stacjonarnym może chozić swietnie a na laptopie cuda

ODPOWIEDZ