Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
Slayer - Posty:4
Materiał do pracy
autor: Slayer » poniedziałek 12 wrz 2011, 18:17
Jestem tutaj nowy, tak więc, po pierwsze : witam wszystkich !
Dopiero zaczynam swoją przygodę z miksowaniem i mam pewien poważny problem - nie mam na czym się uczyć i próbować własnych sił. Chodzi mi oto, że nie mam żadnych ścieżek nad którymi mógłbym pracować. Czy orientujeci się może czy w necie można znaleźć jakiś kawałek z gatunku rock/metal podzielony na ścieżki do samodzielnego miksu ?
-
Slayer - Posty:4
autor: Slayer » poniedziałek 12 wrz 2011, 18:18
Oczywiście z góry dziękuję za wszelką pomoc !
-
Tb_Studio
-
Kontakt:
autor: Tb_Studio » wtorek 13 wrz 2011, 09:00
...
Oczywiście z góry dziękuję za wszelką pomoc !
...
Najlepiej jakbyś napisał do kilku zespołów na Myspace/Facebook z prośbą o udostępnienie śladów w celach edukacyjnych. Możesz też dac ogłoszenie na jakiś uczelniach muzycznych etc. Warto też przeglądac internet szukaąc wszelakiej maści konkursów na remix etc - bo w 'paczkach konkursowych' zazwyczaj sa ślady utworów. Możesz też szukać jakiś darmowych loop kit'ów np na musicradar, bo tam są często wyodrębnione ślady i mało tego oznaczone które są dry a które wet.
Internet jest rewelacyjnym źródłem jezeli chodzi o takie poszukiwania, więc szukaj szukaj szukaj - to znajdziesz.
Pozdrawiam
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
-
RX - Posty:36
Czy orientujeci się może czy w necie można znaleźć jakiś kawałek z gatunku rock/metal podzielony na ścieżki do samodzielnego miksu ?...
-
DJOZD
...
Jestem tutaj nowy, tak więc, po pierwsze : witam wszystkich !
...
Nie wiem czy jesteś czytelnikiem EIS, ale wielokrotnie udostepniane były ślady fajnych zespołów do remiksu. Z reguły zawierały one kompletne sesje. W prawdzie wyedytowane już, ale napewno nadające sie do miksu.