Materiał do pracy

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Slayer
Materiał do pracy

Post autor: Slayer » poniedziałek 12 wrz 2011, 18:17

Jestem tutaj nowy, tak więc, po pierwsze : witam wszystkich !

Dopiero zaczynam swoją przygodę z miksowaniem i mam pewien poważny problem - nie mam na czym się uczyć i próbować własnych sił. Chodzi mi oto, że nie mam żadnych ścieżek nad którymi mógłbym pracować. Czy orientujeci się może czy w necie można znaleźć jakiś kawałek z gatunku rock/metal podzielony na ścieżki  do samodzielnego miksu ?

Slayer

Re: Materiał do pracy

Post autor: Slayer » poniedziałek 12 wrz 2011, 18:18

Oczywiście z góry dziękuję za wszelką pomoc !

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 13 wrz 2011, 09:00

...
Oczywiście z góry dziękuję za wszelką pomoc !
...

Najlepiej jakbyś napisał do kilku zespołów na Myspace/Facebook z prośbą o udostępnienie śladów w celach edukacyjnych. Możesz też dac ogłoszenie na jakiś uczelniach muzycznych etc. Warto też przeglądac internet szukaąc wszelakiej maści konkursów na remix etc - bo w 'paczkach konkursowych' zazwyczaj sa ślady utworów. Możesz też szukać jakiś darmowych loop kit'ów np na musicradar, bo tam są często wyodrębnione ślady i mało tego oznaczone które są dry a które wet. 

Internet jest rewelacyjnym źródłem jezeli chodzi o takie poszukiwania, więc szukaj szukaj szukaj - to znajdziesz.

Pozdrawiam

[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

RX

Post autor: RX » wtorek 13 wrz 2011, 09:36

Czy orientujeci się może czy w necie można znaleźć jakiś kawałek z gatunku rock/metal podzielony na ścieżki  do samodzielnego miksu ?... 

Może nie do końca rock/metal [ale jest np. The Brew].

Możesz os razu posłuchać gotowych miksów i spróbować swoich sił

http://www.recording-microphones.co.uk/session-master.shtml

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » wtorek 13 wrz 2011, 10:48

...
Jestem tutaj nowy, tak więc, po pierwsze : witam wszystkich !
...

Nie wiem czy jesteś czytelnikiem EIS, ale wielokrotnie udostepniane były ślady fajnych zespołów do remiksu.  Z reguły zawierały one kompletne sesje. W prawdzie wyedytowane już, ale napewno nadające sie do miksu. 

ODPOWIEDZ