Czy można dać procesor pogłosu na suwak?
Witam!
Już rozwijam o co mi chodzi.. ;)
Normalnie efekt przestrzenny, w moim przypadku pogłos z Lexicona MX200, zapinam w pętle na mikserze i jego ilość dodaje sobie auxem lub przy innym ustawieniu parametrów 'levelem' na pętli.
Chciałbym to zrobić inaczej, tzn. wykorzystać jeden kanał/wlot na mikserze i regulować jego poziom faderem.
Czy można to zrobić tak, że zamiast bezpośrednio z auxa do efektu, przepuścić sygnał jeszcze przez kanał i wypuścić go na efekt no. wysyłką z inserta?
Już rozwijam o co mi chodzi.. ;)
Normalnie efekt przestrzenny, w moim przypadku pogłos z Lexicona MX200, zapinam w pętle na mikserze i jego ilość dodaje sobie auxem lub przy innym ustawieniu parametrów 'levelem' na pętli.
Chciałbym to zrobić inaczej, tzn. wykorzystać jeden kanał/wlot na mikserze i regulować jego poziom faderem.
Czy można to zrobić tak, że zamiast bezpośrednio z auxa do efektu, przepuścić sygnał jeszcze przez kanał i wypuścić go na efekt no. wysyłką z inserta?
Re: Czy można dać procesor pogłosu na suwak?
oczywiście
zamiast standardowego powrotu skorzystaj z jakiegoś wejścia gdzie podłączasz np klawisze
zamiast standardowego powrotu skorzystaj z jakiegoś wejścia gdzie podłączasz np klawisze
tzn. pominąć pętlę w mikserze i zamiast niej użyć kanału?
...tzn. pominąć pętlę w mikserze i zamiast niej użyć kanału?...
Z wyjscie SEND wychodzisz na efekt, z efektu wracasz gdzie chcesz - na wejscie RETURN najczesciej, ale jak sa wolne kanaly, to na dwa sasiednie, czemu nie. Nie wiem, jak inaczej mozna konfigurowac mikser z efektami - to znaczy wiem, ale po co?
...tzn. pominąć pętlę w mikserze i zamiast niej użyć kanału?...
Aux return, kanał stereo, Submix. Co za różnica, powrót to powrót jak każdy inny. Tam gdzie go wyślesz tam będziesz miał sumę z procesora.